Müdürü Kaçırmak İstediler!

Silvan'da okul müdürü yüzü maskeli kişilerce kaçırılmak istendi. Karşı çıkan okul müdür yardımcısı ise ayağından vuruldu.

Müdürü Kaçırmak İstediler!

Silvan İlçesi Feridun Mahallesi'nde bulunan Kepolu İlk ve Ortaokulu Müdürü Aydın Biter, yardımcıları ve öğretmenlerle birlikte okuldan ayırılıp arabasına binmek isterken, yüzleri maskeli iki silahlı kişi tarafından durduruldu.

Müdür Biter'le tartışan silahlı kişilere Müdür Yardımcısı Hakim Yalçın karşı çıktı. Bu sırada silahlı kişiler ateş açtı. Yalçın ayağından yaralanırken, yüzü maskeli olan kişiler ise olay yerinden kaçtı. Operasyon başlatıldı.

Kaymakam Kütük, saldırının terör olayı olup olmadığı konusu araştırılırken, şahısların okul müdürü ve yardımcısından "haraç istediklerini, vermeyince" silahı ateşlediklerini iddia etti.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yüzü maskeli iki silahlı iki kişi Okul müdürünü kaçırmak istedi. Kendilerine engel olan müdür yardımcısını ise ayağından yaralayan kişiler olay yerinden kaçarken, ilçede operasyon başlatıldı.

MÜDÜRÜ KAÇIRMAK İSTEDİLER

Alınan bilgiye göre, Silvan ilçesinde Feridun Mahallesi Mehmet Adil Kepoğlu İlkokulu Okulu Müdürü Aydın Biter, Yardımcıları ve öğretmenler dün saat 14.00 sularında okuldan ayrılmak için arabaya binecekleri sırada silahlı ve yüzleri maskeli olan iki kişi yanlarına yaklaşıp durdurmak istedi.

MÜDÜR YARDIMCISI ENGELLEDİ

Silvan'ın ileri gelen ailelerinden olan okul müdürü Aydın Biter'i yanlarına alıp, götüreceklerini söyleyen silahlı kişilere öğretmen ve Okul Müdür Yardımcısı Hakim Yalçın karşı çıktı. Silahlı saldırganlar  "vururuz, öldürürüz'" tehditlerine rağmen Müdür Aydın Biter'i götürmelerine engel olmaya çalışan Müdür Yardımcısı Hakim Yalçın'a ateş açtı.

ÖRGÜT ÜYELERİ ATEŞ AÇTI

Açılan ateşte, Yaçın bacağına isabet eden kurşunla kanlar içerisinde kaldı. Ayağından yaralanan Hakim Yalçın öğretmenler ve çevredeki vatandaşların yardımıyla Silvan Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Silahlı ve yüzleri maskeli olan kişiler olay yerinden kaçtı. İlçe merkezinde kaçanların yakalanması için kapsamlı operasyon başlatıldı.

KÜTÜK; HARAÇ İSTEMİŞLER

Öte yandan, Silvan'da bir okulda yaşanan saldırı ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Murat Kütük, olayın maskeli şahısların okul yöneticilerinden haraç istemesi üzerine yaşandığını ifade ederek, "2 maskeli şahıs, Mehmet Adil Kepolu İlk ve Ortaokuluna gelerek, o sırada okulda çıkmak üzere olan okul müdürü ile okul müdür yardımcısının yanına yaklaşmış. Yüzleri kapalı 2 şahsın okul müdür ile yardımcısından haraç istemesi üzerine, onlar da haraç vermeyeceklerini belirterek, tepki göstermişler. Tepki üzerine silahlı şahıslar, yere ateş ederek, okul müdürü ve yardımcısını korkutmaya çalışmışlar. O sırada yerden seken mermi okul müdür yardımcısı Hakim Yalçın'ın ayağına isabet ederek, yaralanması üzerine yüzleri maskeli şahıslar olay yerinden kaçmış. Saldırının terör olayı olup, olmadığı konusu araştırılıyor. Şahısların yakalanmaları güvenlik güçleri Feridun Mahallesi'nde çalışma başlattı" dedi.

MEMUŞ'TEN TEPKİ GELDİ

Öte yandan, Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, PKK'nın 1990'lı yıllardan günümüze kadar yaptığı okulların yakılması, öğretmenlere yönelik saldırıların olması ve kaçırılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

 Silvan ilçesindeki bir okulun müdürünü kaçırma girişiminde bulunulmasını kınadığını belirten Memiş, örgütün eğitim camiasına yönelik saldırısının bölge halkına zarar verdiğini bildirdi. Devletin, bölgenin eğitim açığını kapatmak için yoğun çaba sarf ettiğini anlatan Yunus Memiş, örgütün ise eğitime darbe vurmaya çalıştığını ifade etti.

EĞİTİME DARBE VURMAK

PKK'nın eğitim camiasına yönelik saldırılarını bilinçli olarak yaptığına dikkati çeken Memiş, şöyle konuştu: " PKK, çocukların eğitimden uzaklaştırılarak cahil kalmasını istiyor. Eğitime yönelik yapılan saldırılardan da açıkça görülüyor ki PKK, Kürt halkının eğitim hakkının olmaması için mücadele veriyor. Kürtler üzerinden oyunlardan vazgeçilmelidir. Eğitimde okul yakma, yıkma, öğretmenleri kaçırma, bölgenin cahilleştirilmesi için yapılan bir politikadır. Bu şekilde hiçbir yere varılamaz. Terör örgütü dış mihrakların taşeronluğunu yapıyor. Teröristler kaos ortamı oluşturarak eğitimcileri tedirgin etmeye çalışıyor ama amaçlarına ulaşamayacaklar. Eğitimciler yüreğiyle öğrencilerine ve çocuklara karşı sevgilerini büyüterek, eğitim ve öğretime devam etmektedir. Bunlar örgütün sürekli kullandığı propagandalardır."

Kaynak: Diyarbakır Söz