Müftüler Diyarbakır'da

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, beraberinde ilçe müftüleriyle birlikte Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen'i ziyaret etti.

Müftüler Diyarbakır'da

Diyarbakır İl Müftülüğü'nde gerçekleşen ziyarette, Kulp ilçesinde Kur'an kursu binasında çıkan yangında 6 öğrencinin hayatını kaybettiği olay ile terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda yangın sonucu kullanılamaz hale gelen tarihi Fatihpaşa Cami ile ilgili konular görüşüldü.

İl Müftüsü Burhan İşleyen, yaptığı açıklamada, Kulp ilçesindeki yangında yaşamını yitiren 6 öğrencinin acısının halen taze olduğunu söyledi.

TERÖR SALDIRILARI

Terör saldırılarından dolayı Sur ilçesinde bulunan tarihi camilerde ibadet yapılamadığını söyleyen İşliyen, şöyle konuştu:

 ''Ulu Camimiz başta olmak üzere bölgede birçok tarihi camimizde ibadet yapamaz hale geldik. Bundan da büyük bir acı yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Şiddet ortamının sona ermesi, esnafımızın iş yapabilmesi, okul, Kur'an kursları ve camilerimizin hizmet yapabilmesi, huzur ve sükunun sağlanmasını Cenab'ı Allah'tan niyaz ediyoruz.''

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ise, Kulp ilçesindeki yangında yaşamını yitirenlerden dolayı İşliyen'e başsağlığı dileyerek, şöyle konuştu:

"Biz bu beldeleri İslam beldeleri olarak nitelediğimiz için ezan ve cami büyük bir şiar ve simgedir. Peygamberler ve ashabına daha layık bir hayat sürebilmek için maddi ve manevi zihin dünyasını insanlığa gösterebilmektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz