Görüş Bildir

Muhtarlar isyan etti

Yenişehir ve Sur ilçesindeki muhtarlar, "metruk bina ve okul önlerinde" uyuşturucu satıcılarının kol gezdiğini ifade ederek, soruna çözüm bulunmasını istedi.

Muhtarlar isyan etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'le bir araya gelen Mahalle muhtarları isyanetti. Muhtarlar esnaf ve pazarcılar tarafından yapılan kaldırım işgalleri ile mahallelerdeki uyuşturucu satışının önlenmesini istedi.

Baydemir, Yenişehir ilçesinin merkez mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Yenişehir Belediye Başkanvekili Şeyh Zeki Doğrul, Halkla İlişkilerden sorumlu Başkan Danışmanı ve Meclis Üyesi Eşref Güler, Genel Sekreter Abdullah Sevinç, DİSKİ Genel Müdürü Fahrettin Çağdaş, Fen, Ulaşım, İşletme ve İştirakler, Çevre Koruma ve Kontrol, İmar ve Şehircilik, Sağlık, Zabıta, Sosyal Hizmetler, Strateji Geliştirme ve Sosyal Hizmetler daire başkanları da hazır bulundu.

Sevinç, 2012 yılı çalışmaları hakkında bir sunum yaptı. Sevinç, Toplu Konut ile Diclekent arasında doğrudan bir geçişi sağlayacak olan yol yapımı çalışma başlattıklarını söyledi. Sevinç, bu amaçla 42 konutun kamulaştırılacağını belirtti.

PROJELER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Diclekent ile Uçkuyu arasında 50 metre genişliğinde bir yol yapıldığını belirten Sevinç, Urfa-Mardin bağlantısını sağlayacak 11 kilometrelik bir iç çevre yolu yapımına başladıklarını bildirdi. Aynı yol üzerinde iki adet viyadük yapacaklarını ve bunlardan birinin 243 metre uzunluğu ile Diyarbakır’ın en uzun köprüsü olacağını söyledi. Mahabad Bulvarı’nın transit yollarının dışında bisiklet yolu, engelli yolu olacağını, bu sistemin giderek kente yaymaya çalışacaklarını belirten Sevinç, çocukların trafik kurallarını öğrenmeleri için Trafik Eğitim Parkı oluşturduklarını söyledi. 151 otobüs durağı, Kültür ve Kongre Merkezi, Cemilpaşa Konağı Kent Müzesi Projesi, İzzetpaşa Caddesi ve Çiftehan Sokak Sağlıklılaştırma Projesi, İtfaiye Hizmet Binası gibi pek çok projelerinden söz eden Sevinç, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi verdi. İçkale’deki Hz. Süleyman Cami çevresindeki çalışmalardan söz eden Sevinç, Dicle Vadisi Projesi’nin 1. Etabı ve geldiği aşamalar ile Katı Atık Entegre Tesisi Projesi hakkında bilgilendirme yaptı.

116 BİN TON ASFALT SERİLECEK

Bu yıl içinde kent içi ana arterlerde 116 bin ton sıcak asfalt çalışması yapacaklarını açıklayan Sevinç, 60 kilometre de sathi kaplama çalışması yapacaklarını bildirdi. Sevinç ilçelerde hangi yolları yapacaklarını ile ilgili olarak muhtarlara ayrıntılı bilgi verdi. Sevinç, Hafif Raylı Sistem ile Diyarbakır Ulaşım Ana Planı çalışması hakkında da bilgi verdi.

ESNAF VE PAZARCILAR KALDIRIMI İŞGAL EDİYOR

Mahalle muhtarları Sevinç'in sunumundan sonra söz alarak, sorunlarını dile getirdiler. Muhtarlar esnafın eşyalarını veya kürsülerini kaldırıma taşıması nedeniyle özellikle kadın yayaların geçişinde büyük sorun yaşadıklarını ifade etti. Muhtarlar ayrıca semt pazarlarının kaldırımları da işgal ettiğini ve önlem alınmasını istedi.

ÇALIŞMA HAFRİYATLARI ALINMIYOR

Ofis Kurtismailpaşa 1, 2 ve 3. Sokak arkasında TEDAŞ’ın çalışma yaptığını ancak çıkan moloz ve hafriyatları almadığını ifade eden Mahalle Muhtarı önlem alınmasını isterken, Şehitlik Caddesi’nde doğalgaz çalışması yapıldığı ancak uzun kazıların tamamlanmadan bırakıldığını şikayet etti. Baydemir, Fen İşleri Daire Başkanı’ndan bu çalışmalara izni veren Altyapı Koordinasyon Merkezi’nin (AYKOME) konuyla ilgili ne işlem yaptığının kendisine ve muhtarlara bildirilmesini istedi.

OKUL ÖNÜNDE UYUŞTURUCU, BOŞ LOJMANDA FUHUŞ

Fiskaya ve Feritköşk mahallesi başta olmak üzere pek çok Mahalle muhtarı parklarda ve okul bahçelerinde uyuşturucu satıldığından şikayetci oldu. Müdahale etmek isteyenlerin tehdit edildiğini ifade eden muhtarlar, bıçaklı saldırıya uğradıklarını söyledi. Muhtarlar özellikle bazı parklardaki büfelerin kaldırılmasını istedi. Muhtarlar, Feritköşk İlköğretim Okulu karşısında uyuşturucu satıldığını bbelirtirken, Büyükalp Caddesi üzerindeki üç katlı ve boşaltılmış askeri lojmanda da fuhuş yapıldığını söyledi. Mahalle muhtarı, yurttaşın gece gelip kendisini buraya götürdüğünü ve bunu gözleri ile gördüğünü ifade etti.

OTOBÜS SEFERLERİ YETERSİZ

Şehitlik-Araştırma Hastanesi arasında çalışan otobüslerin saat 21.00’e kadar çalıştığını, mümkünse otobüs seferlerinin daha geç saatlere kadar çalışmasını istedi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN

Muhtarların sorunları dile getirmesinden sonra Baydemir, 9 yıldan bu yana kendileri ile birlikte çalıştığını belirterek, 2005-2006-2007 yıllardaki toplantılarda dile getirilen sorunların yüzde 90'ının belediyelerle ilgili sorunlar olduğunu, bunların da çözüldüğünü görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Baydemir, muhtarların dile getirdiği kimi sorunların Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanına girmediğini, bunların etkili bir şekilde ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesi gerektiğini, bu sorunların görünür kılınması ve çözülmesi konusunda kendisinin muhtarların yanında olacağını belirterek, uyuşturucu satışında zemin olan her şeyin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Muhtarların dile getirdikleri sorunlarla ilgili muhatap olan kurumlara yazı yazacaklarını ve kendilerine de dönüş yapacaklarını bildiren Baydemir, aralık ayında bir araya gelmek istediklerini, hem 2012'nin bir değerlendirmesini yapmak hem de 2013 yılı projeleri hakkında görüş alış verişinde bulunmak istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi