Muhtarlarla biraraya geldi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan Sur, Bağlar ve Yenişehir'deki 66 mahallenin muhtarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, sorun ve talepleri dinledi.

Muhtarlarla biraraya geldi

Burhan Karadeniz Cep Sineması’nda yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Sur Belediyesi Başkan Yardımcısı Nakşi Sayar, Bağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Kaya, DİSKİ Genel Müdürü Fahrettin Çağdaş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Sevinç, muhtarlar ve daire başkanları katıldı.

MUHTARLARLA GÖRÜŞTÜ

Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılı projelerinin ve kentsel çalışmaların aktarıldığı sunumun ardından muhtarların sorun ve talepleri dinlendi. Sorunları tek tek not alan Baydemir, tüm sorun ve taleplerin imkanlar doğrultusunda değerlendirileceğini belirterek, çalışmaların sonuçlarını tartışmak için Ekim ayı içerisinde yeniden bir araya geleceklerini söyledi.

Başkan Baydemir, yeni bağlanan mahallelerde su ve kanalizasyon hizmeti verdiklerini ancak özellikle hayvansal atıkların kanalizasyonlara atılmasından ötürü çeşitli zorlularla karşılaştıklarının altını çizdi. Kaçak su kullanımına kesinlikle izin vermeyeceklerini belirten Baydemir, muhtarlara içme suyunun bahçe-bostan sulamada kullanılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz