Mülki İdare Amirleri İftarda

İl Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy'la birlikte, Diyarbakır’da görev süresi dolan ve görevlerini sürdüren mülki idare amirleri ile iftarda bir araya geldi.

Mülki İdare Amirleri İftarda

İftar yemeğine vali yardımcıları ile kaymakamlar ve eşleri katıldı. Sıcak ve samimi ortamda geçen iftar buluşmasında Bağlar İlçe Kaymakamı Dursun Balaban Diyarbakır'dan başka ile ataması yapılan mülki idare amirleri adına konuştu. Balaban, Diyarbakır’a tayini çıktığı zaman hissettikleriyle göreve başladıktan sonra yaşadıklarının bambaşka duygular olduğunu belirtti. Balaban şöyle dedi;

SAYFI VE HÜRMETLE HİZMET

“Göreve başladığımızda pırıl pırıl enerji dolu meslektaşlarımızın olduğunu gördük. Bu arkadaşlarımızın enerjileri bize geçti ve sanki mesleğe yeni başlamış birisi gibi görevimizi ifa ettik. Bu katkılarından dolayı tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Diyarbakır’da meslektaşların bu kadar candan bu kadar alakadar olmaları Diyarbakır’ın yükünü mülki idarenin sırtından alıyor diye düşünüyorum. Elimizden geldiği kadar mesleğin verdiği saygı ve hürmetle görevlerimizi yapmaya çalıştık. Bizler buradaki görevlerimizi bitirdik. Şimdi bir başka yerde bayrağı elimize alıp orada da hizmet vereceğiz. Bugün bizler için bu geceyi organize eden başta Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve eşi Hanımefendi Hülya Aksoy olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İNSANI TANIMA NOKTASI

İl Valisi Aksoy ise yaklaşık 10 aydan beridir Diyarbakır’da görevini sürdürmekte olduğunu belirterek Diyarbakır’ın gündeminin zaman zaman çok farklı şekillenebildiğini söyledi.  Vali Aksoy konuşmasına şöyle devam etti : “Ağırlıklı olarak güvenlik başta olmak üzere birçok alanda çalışma gerçekleştirme fırsatı bulduk. Mülki idare mesleği görev yaptığımız yerlerde belirli bir süre bulunuyor, sonra farklı bir noktaya tayininiz çıkıyor. Türkiye’nin çok değişik yerlerinde görevlerde bulunuyoruz. Bu hem ülkemizi hem de her yöreden insanı tanımak konusunda çok güzel bir uygulama. Bizim mesleğimizde bir başarımız var ise bu başarı aynı zamanda ailelerimize aittir. Umuyoruz ki bundan sonra da bu tür görevlerde hassasiyetle çalışmalarını sürdüreceklerdir. Tekrar kalan ve giden arkadaşlarımıza bugüne kadar yaptıkları görevlerden dolayı teşekkür ediyor yeni görev yerlerine gidecek arkadaşların da görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardın Vali Aksoy görev süresi dolan ve Diyarbakır’da görevlerini sürdüren mülki amirlere başarı belgeleri verdi. Program açılan iftarların ardından toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz