Mutlu'yu kaçırmak istemiş!

Mutlu Kaya'yı vurmakla suçlanıp tutuklanan Veysi Ercan'ın susma hakkını kullandığı belirlenirken, Mutlu'yu kaçırmak istediği bildirildi. Yoğun bakımda tutulan Mutlu uyandırmaya başlanırken, Sibel Can hastanede ziyaret etti.

Mutlu'yu kaçırmak istemiş!

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, bir televizyon kanalında katıldığı ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya'yı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanan Veysi Ercan'ın, mahkemede susma hakkını kullandığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Fatih Mahallesi'ndeki evinde silahla başından vurularak ağır yaralanan 19 yaşındaki Mutlu Kaya'ya yönelik saldırıyla ilgili dün Ergani Sulh Ceza Mahkemesince tutuklanan Veysi Ercan, savcılık ve mahkemede olaya ilişkin savunma yapmadı.

SUSMA HAKKINI KULLANMIŞ

Mahkeme, sanık avukatının müvekkili hakkında medyada asılsız yayınlar yapıldığını gerekçe göstererek, yayın yasağı kararı verilmesi talebinin daha sonra değerlendirilmesine karar verdi. Şüpheli Ercan ile mahkemeye sevk edilen diğer şüpheliler Ramazan L. ve Celil Ç. de savunmalarında, Veysi Ercan'a herhangi bir şekilde yardımda bulunmadıklarını, olay gecesi mağdurun evinin olduğu yere gitmediklerini anlattı.

MUTLU'YU KAÇIRMAK İSTEMİŞ

Soruşturma dosyasındaki incelemesini tamamlayan sorgu hakimi, şüpheli Ercan'ı, atılı suçu işlediğine dair somut delillerin bulunduğu gerekçesiyle kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutukladı. Mahkeme kararında, tutuklamaya ilişkin, şu gerekçe yer aldı: "Şüpheli Veysi Ercan'ın diğer şüpheliler ve tanıkların beyanına göre, olay gecesi üzerinde silah bulunduğu, diğer şüphelilere mağduru kaçıracağından bahsettiği ve onlardan yardım istediği, bir gün sonra olay gecesi mağdur ve tanıklar ile görüştüğü onları kullandığı araçla evlerine bıraktığı, ardından mağduru telefonundan tekrar rahatsız ettiği ve evinin önünden ayrılmadığı, duyulan silah sesinden sonra şüphelinin silahla tanık tarafından mağdurun ikametinden kaçarken görüldüğü anlaşılmıştır."

SİBEL CAN HASTANEDE

Şarkıcı Sibel Can, Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki evinde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Mutlu Kaya'yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Hikmet İyem ile görüşen Can, Kaya'nın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Görüşmeye katılan Kaya'nın ablası Dilek Zengin'e sarılarak, gözyaşı döken Sibel Can, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

YOĞUN BAKIMDA GÖRÜŞTÜ

İyem ile basına kapalı görüşen Can, daha sonra Kaya'nın tedavisinin sürdüğü yoğun bakım ünitesine geçti. Hastane çıkışında açıklama yapan Sibel Can, Kaya'nın durumuyla ilgili gerekli açıklamanın, hastane yönetimi ve doktorları tarafından yapılacağını ifade etti. Can, "Ben Mutlu'yu çok kötü bekliyordum. Tabii ki şu anda uyuyor. Beni görmedi ama ellerini tuttum. İyi olacağına umut ediyorum" dedi. Sibel Can, baba Mehmet Kaya ile bir süre görüştü.

UYANDIRMAYA BAŞLANACAK

Can, düzenlenen basın toplantısında, Hastane Yöneticisi ve Başhekim Doç. Dr. Hikmet İyem ve Beyin Cerrahisi Uzmanı Ulaş Aktaş ile açıklamalarda bulundu. Saldırının tüm Türkiye'yi derinden üzdüğünü belirten Can, "Mutlu için bütün Türkiye gerçekten ağlıyor. Hepimiz çok üzgünüz. Özellikle ben çok yakinen görüştüğüm için kendisiyle, sadece yarışma kapsamında değil onun dışında da ailece görüştüğümüz için çok derinden üzüntü duyuyorum. 19 yaşında genç kız; masumiyete, güzelliğine, sesine, nefesine yapılan yine saldırı, kadına şiddet ortada" dedi.

Kaya'nın sağlık durumunun beklediğinden iyi olduğunu aktaran Can, "Derin üzüntü duyuyorum ama buraya gelirken daha kötü bir tablo bekliyordum. İlk kez ben gördüm yoğun bakımda. Elini tuttum. Yani çok iyi gördüm. Umut ediyorum her şey çok iyi olacak. Ameliyat olmayacak denilmesi bile bizim için büyük bir sevinç ve umut" ifadelerini kullandı.   Hastane Yöneticisi ve Başhekim İyem ise Kaya'nın yoğun bakımda uyutulduğunu söyledi.

AMELİYAT GEREKTİREN DURUM YOK

Beyin Cerrahi Uzmanı Ulaş Aktaş da Kaya'nın beynindeki ödemin gerilediğini, ameliyata gerek duyulmayacağını vurguladı.  Aktaş, şöyle konuştu: "Hastanemize geldiğinde bilinci kapalıydı. Çekilen tomografisinde ameliyatı gerektiren bir durum söz konusu değildi ancak beyninde yaygın ödem olduğu için uyutuldu. Yaklaşık 55 saattir de uyutuyoruz. Bugün sabah itibarıyla çektiğimiz tomografisinde ödemin belirli ölçüde gerilediğini gördük. Ve hastayı yarın sabahtan itibaren uyandırma sürecine gireceğiz. Uyandırma sürecimiz birkaç gün alabilir. Ameliyatı gerektiren bir durum söz konusu değil."

AİLEYE İŞADAMLARI ZİYARETİ

Buarada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Didar Avcı Türk, Mutlu Kaya'nın ailesini ziyaret etti.  Kaya'nın durumunu öğrenmek ve ailesine geçmiş olsun demek amacıyla hastaneye giden heyet, aile ve doktorlardan bilgi aldı. İlk olarak Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hikmet İyem ile görüşen işverenler, ardından anne Hanım Kaya ve Kaya'nın dayısı Hacı Denizhan ile görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Kadına yönelik şiddete karşı olduklarını dile getiren işverenler, ailenin acısını paylaştıklarını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz