Görüş Bildir

Narkoterörün finansına darbe

Jandarma özel harekat, komando ve narkotik unsurlarından oluşan 1200 personelin katıldığı operasyon, 105 şüphelinin yakalanmasına yönelik 136 adreste eş zamanlı sürüyor. 73 kişi gözaltına alındı.

Narkoterörün finansına darbe

Diyarbakır merkezli İstanbul, Ankara, Adana ve Aydın'da düzenlenen "narkoterör finans" operasyonunda 73 şüpheli yakalandı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, teröre finans kaynağı olan uyuşturucu ile mücadeleye devam ediliyor.

Diyarbakır merkezli İstanbul, Ankara, Adana ve Aydın'da bu sabah başlatılan "narkoterör finans" operasyonu, 105 şüphelinin yakalanmasına yönelik 136 ayrı adreste eş zamanlı yapıldı.

YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMA

Operasyona, jandarma özel harekat, komando ve narkotik unsurlarından oluşan 1200 personelin yer aldığı 62 tim katıldı.

Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinde uyuşturucu imal ve ticareti yaparak elde ettikleri gelirle terör örgütüne finans sağladığı belirlenen şüphelilere yönelik uyuşturucu ile terörün bağlantısını ortaya koyan operasyon özelliği taşıyor.

Şu ana kadar 73 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda, 32 zanlının da yakalanmasına yönelik çalışma sürüyor.

Yapılan aramalarda ise 23 bin 85 kök kenevir, 150 gram esrar, 1 uzun namlulu silah, 6 ruhsatsız av tüfeği, 1 tabanca, 196 fişek, 2 şarjör ve hassas terazi ele geçirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi