Nöbet 19. Gününde

15 Temmuz gecesi TSK içine sızmış bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara davet ettiği vatandaşların demokrasi nöbeti sürüyor.

Nöbet 19. Gününde

Muhammet YILDIZ / Mehmet Can TUNÇ

 İlk günden bu yana Demokrasi nöbeti çağrısına cevap veren Diyarbakır halkı, demokrasi nöbetinin 19. gününde de alanlara koştu. Etkinliğin yapıldığı Kayapınar ilçesi Park Orman’a akın eden vatandaşlar, hınca hınç alanı doldurdu. Ellerinde Türk bayrakları ile gelen vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Türkçe ve Kürtçe ilahiler seslendirildi.

Alanda toplanan kalabalık, sık sık ‘Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber, Zalimler için yaşasın cehennem, Dik dur eğilme ümmet seninle, FETO’ya idam!’ sloganları attı.

“Tüm Müslümanlar tek ümmet”

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan eski Refah Partisi Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, konuşmasına Müslüman’ca yaşayan,  ırk, mezhep, tarikat ayrımı yapmayan tüm Müslümanları selamlayarak başladı. Şeytanın ırkçılık yaptığından dolayı cennetten  kovulduğuna dikkat çeken Yılmaz, “şeytanın insanı hakir gördüğünü, Allah’ın ve  şeytanın belini kırdığı gibi onların da belini kırdığını kavmiyetçilik yapanların da belini kıracağını” söyledi.

“Türkiye Kâbe’nin ebabil kuşudur”

Akarın Konuşmasından sonra Konuşan Yılmaz, Anadolu’yu kimsenin işgal edemeyeceğini ve yenemeyeceğini belirterek, Türkiye Kâbe’nin ebabil kuşu olduğunu söyledi. Yılmaz, Diyarbakır’da büyük oyunlar oynanıyor, sizler var oldukça darbeciler asla başarılı olamayacaktır, yıllarca darbe zihniyeti bizi bir birimize düşürdüler, bu ülkede Laz, Çerkez, Kürt, Türk ve Arap Hepimiz biriz, Darbeciler Adnan Menderesi Astılar, Turgut özalı zehirlediler ama Recep Tayyip Erdoğan’ı onlara yedirmeyeceğiz, bizim dinimiz İslam, vatanımız Türkiye, 15 Temmuz darbe girişimi Milli iradeye karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecektir Türkiye darbelerden çok çektiği Bizler de darbelerden çok çekmiş bir partinin mensuplarıyız. Bu nedenden dolayı biz her zaman darbelere karşıyız ve her zaman demokrasinin yanındayız. 15 Temmuz da yapılan darbe girişimini de şiddetle kınıyoruz” dedi.

Söz habere konuşan Müzakere ve Çözüm Platformu Sözcüsü Alaattin Parlak, “Diyarbakır tarafını seçerek safını belli etti” diyerek şunları söyledi.

Parlak, “15 Temmuz gecesi Türkiye’nin tarihi açısından önemli çok kara bir gece olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü biz daha önce 60-70 ve 80 darbelerini gördük. Fakat 15 Temmuz’da aslında bir darbe yapılması Türkiye içten işgal edilmeye çalışılıyordu. Şimdi biz bunları haberlerde ve televizyonlarda gördüğümüz andan itibaren yapacağımız tek şey vardı. Bu darbeye karşı onurluca durmaktı. Darbenin ilk saatlerinden itibaren bu darbeye karşı nasıl durabiliriz ve organize olabiliriz. Bu 18-19 gündür tüm halkımızla beraber alanlarda hiç yorulmadan darbeye karşı mücadelemize devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, başkomutanımız bu darbe bitmiştir evlerinize dönebilirsiniz diyene kadar alanlarda olacağız.  Çünkü bu ülkenin ve milletin geleceği için tasavvuflarımız var. Bu ülkede yeni Türkiye’nin kurulması aşamasında sahadayız, alandayız. İstanbul ve Ankara’da canları pahasına kardeşlerimiz bu onurlu davranışlarını devam ettirdiler. Bakın öyle hadiseler yaşadık ki darbenin ilk saatlerinde, darbe duyulur duyulmasından sonra herkes sokaklara çıktı. 235 kardeşimiz bu onurlu davranışları sayesinde şehit oldular. Bizler sadece Diyarbakır’da nöbet tuttuk ama tarafımızı belirledik. Artık ülkenin bu kadar basit bir ülke olmadığını, artık Türkiye’nin darbeler ülkesi olmadığını, Türkiye’de çok şeyler yaşandığını ve bu anlamda sahalardayız. Darbenin tamamen bittiğini söylemek mümkün değil tabi büyük bir kısmıyla ilgili olarak darbenin bertaraf edildiğini söyleyebiliriz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz