Nurcan'ın katili kocası

Evinde öldürülen Nurcan’ın cezaevinden çıkan kocası hakkında dava ve yakalama kararı çıkarıldı.

Nurcan'ın katili kocası

Diyarbakır’da iki yıl önce taşındığı evinde 8 kurşunla öldürülmüş halde cesedi bulunan Nurcan Polat cinayetiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Nurcan’ın cezaevinden çıkan kocası hakkında dava ve yakalama kararı çıkarıldı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Muradiye Mahallesi 187. Sokak’taki bir gecekonduda Nurcan Polat (30) 29 Mayıs 2020 günü 8 kurşunla evin içinde öldürülmüş olarak bulundu. Komşuların polise haber vermesi üzerine evde yapılan ilk incelemede herhangi bir delil elde edilemedi. Komşuları, genç kadının üç gün önce eve taşındığını, bu nedenle hakkında fazla bilgiye sahip olmadıklarını belirtti.

CİNAYETTEN 1 AY ÖNCE TAHLİYE OLMUŞ

Faili meçhuller arasında bekleyen cinayet dosyası ile ilgili yürütülen teknik takip ve titiz çalışmalar sonucunda kadının firari kocası Hüsamettin Polat hakkında iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamede katil zanlısı Hüsamettin ile eşi Nurcan arasında anlaşmazlıklar olduğu, katil zanlısının cinayetten bir ay önce bir suçtan girdiği cezaevinden tahliye olmasından sonra aralarında farklı nedenlerden kaynaklı anlaşmazlıkların daha da arttığı belirtildi.

Olay günü çiftin taksiyle yeni taşındıkları eve geldikleri, evde kimsenin bulunmadığı sırada tartışmaya başladıklarının ifade edildiği iddianamede, sanığın ele geçirilemeyen tabanca ile Nurcan'ı baş ve göğüs bölgesinden 8 kurşunla vurduktan sonra evin avlusundaki arka çıkış kapısından kaçtığı, kadının ise olay yerinde öldüğü bilgisi yer aldı.

“ÇİNGENEYE 8 TANE SIKTIM GİT BİR BAK”

Katil zanlısının cinayetten sonra kardeşinin yanına giderek, “Çingeneye evin içinde sekiz el sıktım. En son da kafasına sıktım, git bir bak” dedikten sonra hemen oradan uzaklaştığı, kardeşinin ise yanındaki arkadaş grubuyla eve gittiğinde Nurcan'ın kanlar içindeki cesediyle karşılaşınca evi terk ederek, çevredekilerden ambulansı aramalarını istediği bildirildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ

Otopsi raporuna göre kadının yakın mesafeden birbiri ardına açılan ateş sonucu kafatası, omur, kot kemik kırıkları, beyin, doku ve organ harabiyetine bağlı iç kanama sonucu hayatını kaybettiği belirtilen iddianamede, her ne kadar sanık bugüne kadar yakalanmamış olsa da, delillerin bir bütün olarak değerlendirilmesiyle dosyanın sürüncemede bırakılmaması için dava açma zorunluluğuna dikkat çekildi. Sanığın ‘Eşi kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

MAHKEME TUTUKLAMA KARARI ÇIKARDI

İddianameyi kabul eden ağır ceza mahkemesi, sanık Hüsamettin Polat hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Mahkeme, sanığın maruz kalacağı ceza tehdidinin alt ve üst sınırı dikkate alındığında, CMK-109/3 maddesinde sayılan adli kontrol tedbirlerinin hiçbirinin yargılamanın selametini sağlamak, delil karartılmasını engellemek veya kaçma şüphesini ortadan kaldırmak için yeterli olamayacağı için adli kontrol tedbirinin uygulanma olanağının bulunmadığını belirtti.

Toplum için yaratılmış olacak tehlikenin büyüklüğüne göre kamu düzeninin korunması, suçlulukla mücadele gözetildiğinde, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasının uygun olacağı ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz