Nusaybin'de bombalı tuzak: 3 asker şehit, 12 yaralı

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde devam eden operasyonlar sırasında dün sabah PKK'lılar tarafından binalara yerleştirilen el yapımı patlayıcıların peş peşe patlaması sonucu 3 asker şehit oldu, 12 asker de yaralandı.

Nusaybin'de bombalı tuzak: 3 asker şehit, 12 yaralı

Nusaybin İlçesi'nde hendek kazan, barikat kuran PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 14 Mart'ta başlatılan operasyonlar devam ederken, dün sabah saatlerinde ilçenin Abdulkadirpaşa Mahallesi'nde PKK'lılar bir eve yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı askerlerin bulunduğu sırada infilak ettirdi.

PEŞ PEŞE İKİ ŞEHİT

Bu patlamada, Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlerden Kahramanmaraş Afşin nüfusuna kayıtlı 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya, doktorların tüm çabasına karşın şehit oldu.

İkinci olay ise Dicle Mahallesi Babil Sokak'ta meydana geldi. Burada, örgüt üyeleri tarafından güvenlik güçlerine yapılan roketatarlı saldırı sonucunda yine 4 asker yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden durumu ağır olan Giresun'un Yağlıdere İlçesi nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki  jandarma uzman çavuş Süleyman Kul şehit oldu.  Her iki olayda yaralanan 6 askerin tedavisi sürüyor.

CENAZE TÖRENİ

Öğleden sonra şehit düşen Uzman Çavuş Süleyman Kul ve Mevlüt Çetinkaya için tören düzenlendi.  70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri katafalka konularak, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.  İl Müftü Vekili İsmail Ünal'ın okuduğu duanın ardından, şehit Kul'un naaşı Giresun'a, şehit Çetinkaya'nın cenazesi de Kahramanmaraş'a gönderildi.

Törene, Vali Ömer Faruk Koçak, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. 

ŞEHİT SAYISI 3'E ÇIKTI

Sabah saatlerinde Nusaybin Abdulkadirpaşa ve Dicle Mahallesi'nde meydana gelen 2 ayrı patlamada 2 askerin şehit olması, 6 askerin de yaralanmasının ardından akşam saatlerinde de bu kez Yenişehir Mahallesi'ne meydana gelen 3'üncü patlamada 1 asker şehit olurken, 6 asker de yaralandı.

İlçenin Yenişehir Mahallesi Çağ Caddesi'nde ilerleyen güvenlik güçleri, arama yapmak üzere bir eve girdi. Ancak eve teröristlerce önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada henüz kimliği öğrenilemeyen 1 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı. Yaralılar hemen Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Nusaybin İlçesi'nde dün tuzaklanan patlayıcı ve roketatarlı saldırıda şehit olan askerlerin sayısı 3'e, yaralı sayısı da 12'ye çıktı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler