Görüş Bildir

Nusaybin'de izinsiz Kürtçe eğitim veren okul mühürlendi

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 1 hafta önce Eğitim-Sen ile Kürdi-Der tarafından açılan ve Kürtçe eğitim veren ilköğretim okulu, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından izinsiz açıldığı gerekçesiyle mühürlenerek kapatıldı.

Nusaybin'de izinsiz Kürtçe eğitim veren okul mühürlendi

Nusaybin Gırnavs Mahallesi Baraj Yolu Caddesi'nde bulunan Ehmet Bayhan İlköğretim Okulu'na gelen Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri, okulun izinsiz açıldığı gerekçesiyle mühürlemek istedi. Okul görevlilerinin izin vermemesi üzerine polis çağırıldı. Okula gelen polis ekipleri eşliğinde boşaltılan okul, Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri tarafından mühürlenerek kapatıldı.

Eğitim-Sen Nusaybin Şube Başkanı Kadri Baysal, okulun Eğitim-Sen ve Kürdi-Der Nusaybin temsilciliklerinin girişimleri ile Nusaybin Belediyesi'nin de desteleriyle açıldığını belirterek, "Anadilde, aileleriyle konuştukları dilde eğitim görebilmeleri için Eğitim-Sen ve Kurdi-Der öncülüğünde bu çocuklara eğitim vermek istedik. Eğitim-Sen ve Kurdi-Der tüzüklerimiz bize izin veriyor. Bu kapsamda belediyemizle iş birliğine giderek burada çocuklarımıza yönelik eğitim vermek istedik. Maalesef bin yıldır beraber yaşadığımız, kardeşiz dediğimiz kardeşlerimiz tarafından bir tahammülsüzlük gösterildi. 26 Ekim'de valiliğe böyle bir çalışma yaptığımızı deklare ettik, beyanda bulunduk. Aradan iki gün geçmeden hemen gelip okulumuzu kapattılar. İnsan hakları ihlalidir, ana dilde eğitim alma hakkı ihlal edilmiş bulunmaktadır" dedi.

Okula gelen Nusaybin Belediye Başkanı Cengiz Kok, okulun mühürlenme gerekçesi hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerinden bilgi aldı.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi