Görüş Bildir

O köylerdeki sokağa çıkma yasağı kalktı

Diyarbakır’ın Lice ve Hani ilçesine bağlı 8 köyde PKK'ya yönelik süren operasyonlar nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

O köylerdeki sokağa çıkma yasağı kalktı

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçesine bağlı 8 köyde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı sona erdi.

Valilikten yapılan açıklamada, dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla Hani ilçesinin Yukarı Turalı, Lice ilçesine bağlı Şenlik, Birlik, Abalı, Tuzlaköy, Erginköy, Çeper ve Daralan köylerini kapsayan bölgede düzenlenen operasyonun tamamlandığı bildirildi.

Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/c maddesi gereğince, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 3 Ağustos'ta saat 03.00'ten itibaren duyurulan yasaklama kararının bugün saat 15.00'ten itibaren kaldırıldığı belirtilen açıklamada, vatandaşlara kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için teşekkür edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi