O Öğretmen Tutuklandı

Diyarbakır'daki bir ilkokulda ücretli öğretmenlik yapan 25 yaşındaki Ahmet D., 2'nci sınıf öğrencisi 4 kıza cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.

O Öğretmen Tutuklandı

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi, Huzurevleri Mahallesindeki adı açıklanmayan bir ilkokulda ücretli öğretmenlik yapan Ahmet D., 4 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduği gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüpheli Ahmet D., 8-9 yaşınlarındaki 4 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla sorgulandı.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN

Sorgu ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Ahmet D., çıkarıldığı 2'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

ÖĞRENCİNİN İHBARI

Skandal olay, tacize uğrayan bir öğrencinin durumu ailesine bildirmesi üzerine ortaya çıktı. Ailenin okul idaresine durumu bildirmesiyle önce öğrenciler ile görüşen rehber öğretmenler, dinledikleri anlatımların ardından olayı polise bildirdi. 4 ailenin ve okul idaresinin şikayeti üzerine, ücretli öğretmenlik yapan Ahmet D. polis tarafından gözaltına alındı.

Ahmet D.'in daha önce görev yaptığı bir başka okulda da cinsel tacizde bulunduğu öne sürülürken, Okul idaresinin sözleşmesini feshettiği öğrenildi. Buarada, tacize uğrayan öğrencilerin birçoğunun içine kapandığı, kısa süre içinde psikolojik destek verileceği belirtildi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz