O öğretmene 4 kez müebbet

3 Şubat tarihinde, eşini ve 3 çocuğunu bıçaklayarak öldürdükten sonra intihara kalkışan öğretmen Nihat Sert hakkında 4 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

O öğretmene 4 kez müebbet

Diyarbakır'da geçen 3 Şubat'ta, eşini ve 3 çocuğunu bıçaklayarak öldürdükten sonra intihara kalkışan öğretmen 33 yaşındaki Nihat Sert hakkında 4 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yenişehir İlçesi TOKİ konutlarında 3 Şubat 2012'de, eşi 33 yaşındaki Songül, çocukları 4 yaşındaki Serhat ile ikiz kızları 2 yaşındaki Havin Besta, ve Helin Şayan'ı, bıçakla boğazlarını keserek öldürdükten sonra intihara kalkışan, ancak ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşama döndürülen Türkçe öğretmeni Nihat Sert hakkında yürütülen soruşturma tamamladı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, tedavisinin ardından tutuklanıp cezaevine konulan Nihat Sert'in eşi ile sık sık tartıştığı, şiddetli geçimsizlik nedeniyle çiftin boşanma aşamasına geldiği, şüphelinin olay tarihinden yaklaşık 1-2 ay önce de eşini ve çocuklarını öldürmeyi tasarladığı vurgulandı. Eylemi gerçekleştirmeye karar verdikten sonra Sert'in çarşıya giderek tezgah üzerinde satılan bıçağı satın aldığı belirtilen iddianamede, olaydan birkaç saat önce evi arayarak kapıyı kapatmalarını ve kimseye açmamalarını istediği, kısa bir süre sonra kendisinin eve geldiği, alt komşu tarafından yemek getirildiği ancak Nihat Sert'in kapıyı açmadığı belirtildi.

EŞİNİ 43 YERİNDEN BIÇAKLAMIŞ

Olayı gerçekleştirmek için sanığın saat 03.00'ü beklediği, kız kardeşi Gülcan'ın çocuklarla birlikte salonda uyuduğunu görünce onu kaldırarak çocuk odasına gönderdiği belirtilen iddianamede, Nihat Sert'in elindeki bıçakla yatak odasına girerek eşi Songül'ü 43 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü belirtildi. Alt katta bulunan komşuları Emine Bozarslan'ın Songül Sert'in 'İmdat' çığlığını duyduktan sonra gelip kapıyı çaldığı, ancak kimsenin açmadığı kaydedilen iddianamede, Nihat Sert'in bu sırada çocuklarını da boğazlarını keserek öldürdüğü, ardından olayı polise bildirdiği ifade edildi.

Haber verilmesi üzerine kısa bir süre sonra polislerin eve geldiği, ancak Sert'in kapıyı açmayınca kapıyı kırarak içeri girdikleri ifade edilen iddianamede, bu sırada bileklerini kesen Sert'in boğazına bıçak dayadığı, ardından da 4'üncü katın balkonundan kendisini attığı belirtildi.

"NEDEN YAPTIĞIMI SÖYLEMEK İÇİN DOĞADAN BİR İŞARET OLMASI GEREKİR"

İddianamede, olayda sonra ifadesi de yer alan şüpheli Nihat Sert, cinayetleri planladığını belirtti. Olay günü en uygun saat olan gece 03.00'ü beklediğini belirten Nihat Sert, daha sonra yatak odasına geçerek bıçağı eşine sapladığını söyledi. Salonda uyuyan çocuklarının boğazına bıçak darbeleri attığını ifade eden Nihat Sert, daha sonra kendi bilek damarlarını kestiğini ve boynunu kesmeye çalıştığını, polislerin kapıyı kırarak içeri girmesi üzerine ise 4 kattan atladığını belirtti.

Eylemi neden yaptığı ile ilgili soruya ise öğretmen Nihat Sert, "Bunu söylemem için, yaptıklarımdan emin olmam için doğadan bir işaret veya bir görüntü olması gerekir. ya da gerçeği öbür tarafta öğreneceğim"dedi. İddianamede şüpheli Nihat Sert'in çevresinde psikolojik sorunları olan biri olarak bilindiği ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gördüğü de belirtildi.

SAVCI, 4 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

İddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Semih Akgün, şüpheli Sert'in 'çocuğu veya beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi tasarlayarak öldürme' ve 'eşini tasarlayarak öldürme' suçlarından 4 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını talep etti. Öldürdüğü her kişi için ayrı ayrı birer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Sert'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz