Görüş Bildir

Oğlu İçin!

Diyarbakır'da yaşayan Servet Öncü, böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren oğlu İlmuddin Öncü'ye böbreğini bağışlamak için kilo verdikten sonra oğluna böbreğini bağışladı.

Oğlu İçin!

Öncü, böbrek yetmezliği teşhis edilen ve 3 yıldan bu yana diyalize giren 28 yaşındaki üniversite öğrencisi oğluna böbreğini bağışlamak için Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

Opr. Dr. Nurettin Ay'ın böbrek nakli için diyet yapması gerektiğini belirtmesi üzerine Öncü, doktor kontrolünde 5 kilo verdi.

Gerçekleştirilen başarılı bir cerrahi müdahale ile Öncü'nün bağışladığı böbreği oğluna nakledildi.

- "Oğlumun ağrılarına dayanamadım"

Anne Öncü, yaptığı açıklamada, oğlunun böbrek rahatsızlığı nedeniyle kötü günler geçirdiğini, acılarının sona ermesi için böbreğini oğluna verme kararı aldığını söyledi.

Kilo sorunu nedeniyle naklin yapılamayacağını duyduğunda çok üzüldüğünü dile getiren Öncü, "Oğlumun ağrılarına dayanamadım. Obezite sorunum vardı. Diyetle bir ayda 5 kilo verdikten sonra nakil yapıldı. Oğlum sağlığına kavuştuğu için mutluyum." dedi.

- "Annemin fedakarlığı ile diyalizden kurtuldum"

İlmuddin Öncü ise annesinin böbreği ile acılarından kurtulduğunu söyledi.

Nakil ile sağlık sorunlarının sona erdiğini anlatan Öncü, "En kötü şey su içememekti. Çünkü diyalizde kaldıkça daha hızlı kilo veriyorduk. Bu da vücudu bayağı etkiliyordu. Annemin fedakarlığı ile diyalizden kurtuldum. Annemin emeğini ödeyemem." diye konuştu.

Opr. Dr. Ay, İlmuddin Öncü'ye en uygun donörün annesi olduğunu ancak aşırı kiloları nedeniyle böbrek naklini yapamayacaklarını belirtmeleri üzerine anne Öncü'nün hızla kilo verdiğini belirtti.

"Diyetisyen arkadaşlarımızla anneyi yoğun bir diyet programına aldık. Yoğun çabayla bir ayda 5 kilo verdi ve istediğimiz düzeye gelindi. Daha sonra nakil işlemini gerçekleştirdik." diyen Ay, hastanın genel durumunun iyi olduğunu aktardı.

Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Mahmut Taş, organ nakli merkezlerinin bölgede tercih edildiğini, merkezde profesyonel bir ekiple çalıştıklarını söyledi.

Merkezde açıldığı günden bu yana 100'ü aşkın nakil gerçekleştirdiklerini kaydeden Taş, yaptıkları anketlerde de hasta memnuniyetinin yüzde 100'e yaklaştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi