Oğlunu kurtardı, kendisi boğuldu

Serinlemek için sulama kanalına giren oğlunun boğulma tehlikesi geçirdiğini gören baba Karakoç suya atladı. Oğlunu kurtardı, ancak Karakoç kanaldan çıkamayarak boğularak öldü.

Oğlunu kurtardı, kendisi boğuldu

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Ali Karakoç, boğulma tehlikesi geçiren oğlunu kurtarmak için kanala atladı. Oğlunu kurtaran Karakoç, sudan çıkmayı başaramayınca boğuldu. Kralkızı Dicle Projesiyle Pompajlı Sulama Birliği Başkanı Hasan Denizhan, yaşanan boğulma olaylarına karşı uyarıda bulunurken, "Bayramınız acı gününüz olmasın" dedi.

OĞLUNU KURTARMAK İSTERKEN

Acı olay önceki gün öğlen saatlerinde Ergani ilçesine bağlı Morkoyun Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Serinlemek için su kanalına giren oğlunun, boğulma tehlikesi geçirdiğini gören 40 yaşındaki baba Ali Karakoç, suya atladı. Oğlunu kurtararak, Sulama Kanalının içinden çıkaran Karakoç, tüm imkanlarını kullanmasına rağmen kanaldan çıkmayı başaramadı.

BABA GÖZLERDEN KAYBOLDU

Ali Karakoç, bir süre sonra gözden kayboldu. Olayı haber alıp gelen Karakoç'un yakınları, yaptıkları aramayla Karakoç'un cansız bedenine, olay yerinden çok uzakta buldular. Cesed kanaldan çıkarıldı. Karakoç'un cenazesi jandarmanın incelemesinin ardından otopsi için Ergani Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlatıldı.

SULAMA BİRLİĞİ UYARDI

Öte yandan, her yaz döneminde boğulma vakalarının artış gösterdiği Diyarbakır ve yöresiyle ilgili Kralkızı Dicle Pompajlı Sulama Birliği Başkanı Hasan Denizhan uyarıda bulundu. "Bayramınız acı gününün olmasın" diyerek uyarıda bulunan Başkan Denizhan şöyle dedi;

"Gerek ülkemiz genelinde ve gerekse ilimizde havaların normelin üzerinde ısınması nedeniyle Vatandaşların baraj gölü, gölet ve sulama kunallarına serinlemek amacıyla gördüklerini görüyoruz. Ancak barj gölü, gölet ve sulama kanallarında yüzmenin ölüm riski taşıdığı konusunda, Kralkızı ve Dicle Pompajlı Sulama Birliği yetkilileri olarak uyarı yahmaktayız. Sulama kanallarında yüzme bilmek bile insanı koruyamamaktadır. Bu tür eylemler ölümle neticelenmektedir. Önümüzdeki Bayram günlerinin acı günlere dörüşmemesi için bu uyarıları dikkate almalıyız."

Kaynak: Diyarbakır Söz