Öğrencilere kışlık giysi!

Güneydoğu'nun en büyük alışveriş merkezi olan dünya markası Diyarbakır Form AVM'nin girişine konulan "dilek ağacı"na asılan küçük notlara yazılan 70 öğrencinin ihtiyaçları, AVM ve hayırsever vatandaşlar tarafından karşılandı.

Öğrencilere kışlık giysi!

Diyarbakır'da okula terlikle gelen öğrencileri için, Güneydoğu'nun en büyük alışveriş merkezi olan dünya markası Diyarbakır Form AVM'ye yardım mesajı yollayan öğretmen Songül Çelik'in çağrısının karşılık bulması üzerine 70 çocuk kendilerini sıcak tutacak giysilere kavuştu.

Kumçi İlkokulunda görev yapan öğretmen Songül Çelik, soğuk havada okula montsuz ve terlikle gelen öğrencilerin üşüdüğünü görünce Diyarbakır Form AVM'ye sosyal medya üzerinden mesaj göndererek yardım talebinde bulundu.

Çağrının karşılık bulması üzerine öğrencilerin ihtiyaçlarını yazdığı küçük kağıtlar, Diyarbakır Form AVM'nin girişine konulan maket dilek ağacına asıldı. Form AVM'den alışveriş yapan hayırseverler de çocukların ihtiyaçlarını karşıladı.  Ardından kolilere yerleştirilen malzemeler, Kumçi İlkokulu'na götürülerek 40'ı kız 70 öğrenciye dağıtıldı.

Öğretmen Songül Çelik, çocukların soğuk havaya rağmen terlikle okula gelmesinden büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Çocukların hayallerinin bir ayakkabı ve mont olduğunu, bunu gerçekleştirmek için sosyal medya üzerinden mesaj göndererek yardım talep ettiğini kaydeden Çelik, bu sayede öğrencilerinin artık üşümeyeceğini kaydetti.

Çocukların ihtiyacının karşılanmasına vesile olduğu için büyük mutluluk yaşadığını dile getiren Çelik, "Yaşadıklarımız çok güzel bir anı oldu. Çocuklar, köy şartlarında zor şartlar altında eğitim görüyor. Öğrencilerin ihtiyacını karşılayan Diyarbakır Form AVM'ye ve yardımlarını esirgemeden destek veren vatandaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

-"İhtiyacımız karşılandığı için çok sevinçliyiz"

Öğrenci Aylin Akelma ise okulunu çok sevdiğini belirterek, "Pantolon, kazak, mont istemiştim. İhtiyacımız karşılandığı için çok sevinçliyiz" şeklinde konuştu.  Öğrenci Ayşenur Akelma, okula terlikle gittiğini, bu nedenle soğuk havada çok üşüdüğünü ifade ederek "Ayakkabım yoktu, öğretmenim sayesinde ayakkabım oldu. Artık okula daha rahat gidip geleceğim" diye konuştu.  Mehmet Akelma da en büyük hayalinin yeni bir mont olduğunu ve öğretmeni sayesinde buna kavuştuğunu kaydetti.

-"Mutluluklarına vesile olduk"

Diyarbakır Form AVM yöneticisi Kemal Ünal da öğretmenin mesajının ulaşmasının ardından harekete geçtiklerini belirterek, "İhtiyacı olan öğrencilerin listelerini bize gönderdiler. Biz de bir dilek ağacı oluşturduk. Ziyaretçilerimiz hassasiyetlerini göstererek bu ihtiyaçları karşıladılar. Biz de hediyeleri çocuklara ulaştırarak mutluluklarına vesile olduk" ifadesini kull

Kaynak: Diyarbakır Söz