Görüş Bildir

Öğrencilerin formasyon isyanı

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde, formasyon eğitimi bilmecesi yaşanıyor. Öğrenciler yaşanan çarpık uygulamaya tepki gösterirken, idarenin soruna çözüm bilmesini istedi.

Öğrencilerin formasyon isyanı

Muhammet YILDIZ

Dicle Üniversitesine bağlı İlahiyat Fakültesinde, formasyon eğitimindeki belirsizlik öğrencileri isyan noktasına getirdi.

Bir grup İlahiyat Fakültesi Öğrencisi, formasyon eğitimi istemesine rağmen, idare tarafından bu talep yerine getirilmezken, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğrencileri ise aksine formasyon eğitimi istemedikleri ortaya çıktı.

Öğrenciler seslerini idareye duyurmak iiçin Söz Haber'e konuştu. Formasyon eğitimi isteyen öğrencilerin talepleri doğrultusunda verilmesi gerektiğini söyleyen öğrenciler, idarenin bu konuda isteklerini gözardı ettiğini öne sürdü. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğrencileriyle yapılan röportajda öğrenciler formasyon konusunda isteklerini dile getirdi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğrencisi Aydın Bozan, İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin formasyon isteklerini saygıyla karşıladığını belirterek önceliğin kendilerine verilmesini talep etti.

FORMASYON EĞİTİMİ

Bozan şöyle dedi; “Bizler Din kültürü ve ahlak bilgisi öğrencileri olarak formasyona karşı değiliz, verilsin ama öncelik bize tanınsın zaten şunun şurasında 2 yılımız kaldı 2 yıl sonra Din kültürü ve ahlak bilgisi bölümü diye bişey kalmayacak öncelik bize verilsin ondan sonra ilahiyatçılara istendiği kadar verilsin zaten daha önce onlara verildi. dedi. Muhammet Kutlu ise ”Geçen yıl o kadar çok öğrenciye formasyon verildi ki Türkiye geneli binlerce hatta, 5.000 ila 10.000 arasında ilahiyatçı öğrenciye formasyon verildi

Adam imam iken imamlığı bıraktı, sadece 2.5 ayda aldığı formasyon dersiyle gelip öğretmen oldu. Ben şimdi size soruyorum 2,5 ayda aldığınız eğitimle sen neyi vereceksin öğrenciye, öğretmenlik sadece ayetlerin tefsirini yapmakla anlatmakla değildir sizi bunu söyleyeyim yani bizim sınıfa nasıl gireceğimizi nasıl konuşmamız gerektiğini, beden dilimizi, teknolojiyi nasıl kullanacağımızı hepsini peyderpey anlatıyor hocalar bize, ama adam 2.5 ayda aldığı derslerle gelip bize öğretmenlik yapıyor gerisi sizin takdirinizdir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi