Öğretmenevinde 1 gece kalan depremzedelerin kira yardımı kesildi

Diyarbakır'da yaşayan depremzedeler Nizamettin Pirinçoğlu ve Kadri Çelik, Cizre Öğretmenevi'nde 1 gece konakladı. Burada ücret ödemelerine karşın depremzedelerin bir aylık kira yardımı kesildi.

Öğretmenevinde 1 gece kalan depremzedelerin kira yardımı kesildi

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinin Yeni Yol mevkisindeki Öz Teknik Sitesi'nde ağır hasar oluştu. Bunun üzerine sitede oturan emekli Nizamettin Pirinçoğlu ile esnaf Kadri Çelik, aynı ilçede kiraladıkları farklı evlere yerleşti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulunan Pirinççioğlu ve Çelik, afetzedelere verilen kira yardımı almaya başladı. Ancak 29 Nisan’da Nizamettin Pirinççioğlu, 17 Nisan’da ise Çelik gittikleri Şırnak’ın Cizre ilçesindeki öğretmenevinde birer gece konakladılar.

25 Mayıs ayında kira yardımı almak için bankaya giden afetzedeler, hesaplarına para yatmadığını gördü. Bunun üzerine İl Afet ve Acil Müdürlüğü'ne başvuruda bulunan Nizamettin Pirinçoğlu ile Kadri Çelik’e kira yardımlarının öğretmenevinde konakladıkları için kesildiğini söylediler.

KİRALARI KESİLDİ

Nizamettin Pirinççioğlu, deprem dolayısıyla yaşadıkları büyük sıkıntıya dikkat çekerek, "Cizre’ye gittiğimde konaklamak için öğretmenevinde kaldım. Konaklama bedelini ödeyip, belgesini de aldım. 5 yıldızlı otelde kalmadım, sokakta mı yatsaydım? İl Afet Müdürlüğü’nde, otel, öğretmenevi ve motellerde konaklayan herkesin kesildiğini öğrendim. Bir gece kaldık bir aylık kestiler" dedi.

İş için gittiği Cizre’de öğretmenevinde konakladığını dile getiren Kadri Çelik ise, "Üstelik öğretmenevine konaklama ücretini de yaptım. Bu nedenle kira yardımı alamayınca hayret ettim. Kiramı ödemede zorlandım. Yakınlarımdan destekle kiramı ödeyebildim. Bu yanlış uygulamanın düzeltilmesini istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz