Öksüze kermes

Vali Mustafa Toprak ,Kayapınar Halk Eğitim Merkezindeki yetim ve öksüz öğrenciler yararına düzenlenen kermesin açılış törenine katıldı.

Öksüze kermes

Kayapınar Halk Eğitim Merkezindeki yetim ve öksüz öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Kayapınar Kaymakamlığı koordinesinde Kayapınar Halk Eğitim Merkezi ve Kayapınar İl Müftülüğü tarafından düzenlenen kermese Vali Mustafa Toprak, Vali Yardımcısı Zafer Engin, Kayapınar Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Sur Kaymakamı Mustafa Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, Kayapınar İlçe Müftüsü Abdulkerim Melikoğlu, Kurum Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

VALİ ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

 

Kermes açılışına katılmak üzere gelen Vali Toprak, çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı. Vali Toprak kermes açılışı öncesi yöresel halk oyunlarını seyretti.

 Kermes açılışın da konuşan Kayapınar Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız “Yetimler bizim için bir emanettir. Bazen bizler sosyal sorumluluk projesi adı altında çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Devlet olarak bütün vatandaşlarımızın babasıyız ama bilhassa yetimlerin daha fazla babası olmalıyız. Yetim ve öksüzleri daha fazla düşünmeliyiz ve bu konudaki katkılarından dolayı Sayın Valimiz Mustafa Toprak’a teşekkür ediyorum ve diğer konuklara da şükranlarımı sunuyorum hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘YETİM VE ÖKSÜZLERİ KOLLAMALIYIZ’

Daha sonra Vali Toprak açılış konuşmasında yetimi, öksüzü ve ihtiyaç sahibi olanın her zaman bulunup yardım edilmesi gerektiğini belirterek “ Öncelikle bu kermese katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bizim önemli hasletlerimiz, güzelliklerimiz bulunmakta olup bunlar inancımızdan ve değerlerimizden gelen hamiyetseverlik, yardımseverlik duygularıdır. Zengin olalım fakir olalım hiç önemli değil! Komşumuzu, sokaktaki bir yetimi, öksüzü, ihtiyaç sahibi olanı her zaman hatırlamak ve bulmak gerekiyor. Gelir düzeyi yüksek olan vatandaşlarımızın da katkılarıyla bu güzellikleri buluşturmak gerekiyor. Vakıflar Haftasına girdiğimiz şu günlerde ülkemizin ve milletimizin geçmiş dönemlerde imar ettiği ve bugüne kadar yaşatmaya çalıştığımız çok önemli geleneksel yapıları bulunmaktadır. Vatandaşlarımız vakıfları kuruyor, imarethaneler, medreselerle birlikte hanlar, hamamlarla bir sosyal yardımlaşmanın, sosyal bakışın da temelleri atılıyor. Bugün bunları yeniden ihya ediyoruz, geliştiriyoruz. Bu gibi faaliyetlerin temelinde insan sevgisi ve çevremize katkı sağlayarak yardım etme anlayışı var. Herkesi bu örnek çalışmaya davet ediyorum ne kadar yaygınlaştırırsak o kadar da güzelliklere hep birlikte ulaşacağız. Karakterimizi, ahlakımızı, insan sevgisini yaşatacak çevreye ışık saçmamız gerekiyor.” dedi.

Konuşma sonrası kermesin açılış kurdelesinin kesen Vali Toprak, kermesteki stantları teker teker gezerek inceledi ve son olarak da katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz