Okula beyaz eşya laboratuvarı

Türkiye’nin teknoloji devi Vestel, “Mesleki Eğitim İşbirliği” protokolü kapsamında Diyarbakır Burhanettin Yıldız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile yaptığı işbirliği sonucu “Vestel Beyaz Eşya Laboratuvarı”nı hizmete açtı.

Okula beyaz eşya laboratuvarı

Türkiye’nin teknoloji devi Vestel, “Mesleki Eğitim İşbirliği” protokolü kapsamında Diyarbakır Burhanettin Yıldız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile yaptığı işbirliği sonucu “Vestel Beyaz Eşya Laboratuvarı”nı hizmete açtı.

Laboratuvarın açılış töreninde konuşan Vestel Genel Müdür Yardımcısı Filiz Künüralp, “Dünyanın sayılı ekonomileri arasında yer alan ülkemizde nitelikli eğitime sahip ve sertifikalı teknik eleman sayısının arzu edilen seviyede olmadığını görüyoruz. Biz de Vestel olarak, endüstri meslek ve teknik liselerinin nitelikli eğitim verebilmesi ve okullardaki fiziki altyapının, atölye ve laboratuvarların gelişen teknolojiye uyumlu olması için bu konuda üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

Vestel beyaz eşya ürünleri ve küçük ev aletleri ile donatılan, 100 metrekare alanda kurulu laboratuvarda öğrencilerin uygulamalı ürün eğitimi almaları amaçlanıyor. Ayrıca öğrencilerin son teknolojiye sahip ürünlerle henüz okul bünyesindeyken tanışmaları da sağlanıyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ONAYLI SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI

Vestel’in Burhanettin Yıldız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile yaptığı protokol kapsamında Vestel yetkili servislerine yönelik eğitim programı da geliştirildi. Lise öğretmenlerinin ve Vestel eğitmenlerinin ortak yürüttüğü programın ilk etabı sonrasında toplam 18 Vestel teknisyeni Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “Elektrikli Ev Aletleri” ve “Bireysel ve Ticari Klima Sistemleri” sertifikalarını almaya hak kazandı. Törende teknisyenlerin sertifikaları da kendilerine takdim edildi. Künüralp, programın devam edeceğini vurgulayarak bu sayede teknisyenlerin teknik ve ürün bilgilerini de tazelediklerini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz