Görüş Bildir

Okulda Skandal!

Diyarbakır'daki bir lise de 'Yurt Dışı Gezi Projesi' kapsamında götürülen bazı öğrencilerin Almanya'da PKK bürolarını ziyaret ettiği ortaya çıktı. Skandalla ilgili tamamlanmış soruşturma dosyasının ise üzerinin kapatıldığı iddia edildi.

Okulda Skandal!

Diyarbakır Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 2013 Şubat veya Mart ayında 15 Metal Bölümü öğrencisi “Yurt Dışı Gezi Projesi” kapsamında Almanya’ya götürdüğü ve bu gezide öğrencilerin PKK bürolarına gittiği ortaya çıktı. Öğrencilerin ziyaret fotoğraflarını sosyal medyada paylaşması üzerine okul müdürü Fethi Eroğlu, hakkında soruşturma açılarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından müfettiş görevlendirildi.

Diyarbakır Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki bazı öğrencilerin “Yurt dışı Gezi Projesi” kapsamında götürüldükleri Almanya’da PKK’ye yakın büroları ziyaret ettiği ortaya çıktı. Daha önceden aynı okuldan 2 öğrenci kandırılarak dağa kaçırılırken, tüm bunlar kamuoyunda, “Okul müdürü PKK’ye eleman mı kazandırıyor ve dosya sumen altı mı ediliyor” yorumlarına neden olmuştu.

İlkha'nın haberine göre, bir diğer skandal iddia ise Almanya’da PKK’ye yakın büroların ziyaret edilmesinin ardından konuyla ilgili soruşturma açıldığı ve tamamlanan soruşturmanın da Mülki Amirler tarafından üzerinin kapatıldığı iddia edildi.

Okulun örgüt ile gündeme gelmesinin arkasında bazı öğretmenlerin ve okul müdürünün olduğu iddia edildi.

Teftiş Kurulu tarafından okul müdürü Fethi Eroğlu ile geziye katılan öğrenci ve öğretmenlerin ifadesini aldı. İfadelerine başvurulan öğrenciler, öğretmenlerinden habersiz PKK bürolarına gittiklerini iddia ettiler. Tamamlanan soruşturma ile kınama cezasını alan okul müdürü Fethi Eroğlu’nun ayrıca, bölge milletvekillerinin baskısıyla atandığı iddia edildi.  Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Elaltuntaş tarafında Sicil Amiri olması münasebetiyle cezanın kaldırıldığı ve dosyanın Mülkü Amirler tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alındı. Öğrencilerin sosyal medyada paylaştığı fotoğrafların yer aldığı dosyaya şu an kimse ulaşamıyor.

Ağabeyi PKK saflarında dağda öldürüldüğü ortaya çıkan ve önceden Eğitim-Sen üyesi olan okul müdürü Eroğlu’nun, aynı zamanda büyük yolsuzluklara imza attığı iddia edilirken, bu yolsuzluklarından dolayı geçmişte çalıştığı bir başka kurumda kendisine soruşturma açıldığı ortaya çıktı.

Okul müdürü, Almanya ve İtalya gezilerinde 280 bin avro, Romanya ve Polonya gezilerinde ise 70 bin avro yolluk ve iaşe bedeli aldığı ve bu parayı görevli öğretmenlere vermediği öne sürüldü.

Okul Müdürü Eroğlu’nun elde ettiği bu para ve diğer 4 milyon TL parayı kredi çekecekleri bu kapsamda 2 milyon 800 bin TL’yi Fetih Eroğlu, AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Kutbeddin Arzu’nun yeğeni Bilal Delil, Milli Eğitim Teftiş Kurul Başkanı Eyüp Demir ile özel bir meslek lisesi açma hazırlığında olduğu, açılacak olan meslek lisesinde birçok bürokratın da ortak olduğu öğrenildi.

Yetkililerin okul müdürü ve Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında iddialar hakkında bilgi sahibi olduğu ve ellerinden bir dosya olduğu halde soruşturma açmaması ise manidar bulundu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde merkez Bağlar ilçesinde bulunan Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 2 öğrenci PKK tarafından çatışmalarda kullanılmak üzere kandırılarak dağa kaçırılmıştı. Söz konusu okulda 2012 yılında da 2 öğrencinin dağa kaçırıldığı iddia edilmişti

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi