Olaylar Durulmuyor!

Diyarbakır dün de şiddet ve terörün saldırılarıyla felç edildi. Çatışmalarda öldürülen iki kişi toprağa verilirken, Sur'daki çatışmada bir polis yaralandı. Ofis semtinde bir grup yolu kapatma eylem yapmak isteyince polis müdahale etti.

Olaylar Durulmuyor!

Diyarbakır'ın 2 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı başlayan ve 10 Aralık günü saat 23.00'den 11 Aralık saat 16.00'ya kadar ara verildikten sonra yeniden 6 mahallede sokağa çıkma yasağı uygulanan merkez Sur İlçesi'nde, hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için güvenlik güçleri operasyonları sürdürüyor.

SUR'DA OPERASYONLAR

Askerin de destek verdiği operasyonda bu sabaha karşı çatışma çıktı. Jandarma ve polis özel harekat timlerinin düzenlediği operasyona önceki gün 7'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı birlikler de katıldı. Sur İlçesi'ndeki yakılan tarihi Kurşunlu Camii çevresinde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada polis memuru B.B., yaralandı. Kolundan kurşunla yaralanan polis memuru Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

ZIRHLI ARAÇA BOMBALI TUZAK

Buarada, PKK'lılar tarafından tuzaklanan el yapımı bomba, zırhlı polis aracının geçişi sırasında patladı. Patlamada, şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, panzer hasar gördü.

CENAZELER ALINDI

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağını protesto etmek için yaşanan olaylarda kurşun isabet etmesi sonucu ölen Serdil Cengiz ile Şiyar Salman'ın cenazeleri Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden dün aileleri tarafından alındı. Hastane önünde toplanan kalabalık bir grup konvoy eşliğinde cenazeler Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önüne getirildi. Cenazeler burada yapılan tören ardından konvoy eşliğinde Yeniköy Mezarlığı'na götürülerek defnedildi.

KEPENKLER İNDİRİLDİ

Diyarbakır'da HDP tarafından önceki gün yapılmak istenen ancak valiliğin kanun dışı olarak nitelendirdiği yürüyüş için toplananlara müdahale sırasında çıkan Serdil Cengiz ile Şiyar Salman'ın ölümü ile sonuçlanan olayların ardından merkez Bağlar İlçesi'ndeki esnaf dün kepenk açmadı. Merkez Yenişehir İlçesi'nde de esnafın büyük bölümü kepenk kapatırken, bazı işyeri sahipleri de dükkanlarının önünde bekledi.

TOPLANMAK İSTEYENLER

Merkez Yenişehir İlçesi Ofis Semti'nde toplanıp yol kapatmak isteyen gruba önlem alan polis ekipleri gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Bir süre devam eden olayların ardından korsan gösteri yapmak isteyen grup ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Diyarbakır'da polis kentin önemli noktalarında aldığı geniş güvenlik önlemleri sürüyor.

YAŞANAN TAHRİBAT

2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişinin de yaralandığı olaylar nedeniyle, kentte meydana gelen zarar da ortaya çıktı. Emek, Cengizler, Sunay ve Fatih caddeleri ile Huzurevleri ve Mevlana Halit mahallelerinde göstericilerin yollara kurduğu barikatların kaldırılmasıyla yollar yeniden ulaşıma açıldı.

BÜYÜK SIKINTILAR YAŞANDI

Kentte sökülen elektrik direkleri ve kaldırım taşları, cadde ve sokaklara atılan çöp konteynerleri, zarar gören iş yerleri ve otobüs durakları yaşanan saldırıların boyutunu gözler önüne serdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki personelin de hizmet verememesi nedeniyle, yollara atılan kaldırım taşlarının temizlenmediği, biriken çöplerin toplanmadığı görüldü. Yaya ve sürücülerin, yollara devrilen elektrik direkleri, atılan çöp konteynerleri ve kaldırım taşları nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşadığı dikkat çekti. Bazı vatandaşlar ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince temizlik hizmetlerinin aksatılmasına tepki gösterdi.

Öte yandan, çıkan olaylarda yaralandığı bildirilen Barış Ege'nin yaralanmadığı, polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

VALİ AKSOY'A ZİYARET

Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ardından işyerlerini açmayan ve olaylardan dolayı mağdur olan bir grup esnaf, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile bir araya gelerek, yaşadıkları sorunu anlattı. Kendilerini makamında kabul ettiği için teşekkür eden Sur esnafı, yaşadığı sıkıntıları dile getirerek Vali Aksoy'dan kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Vali Aksoy ise, esnafın sıkıntılarını dinleyerek bu sıkıntıları giderebilme adına imkanlar dahilinde yardımcı olmaya çalışacaklarını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz