Görüş Bildir

Ölüm Yolunda Katliam Kaza!

Diyarbakır-Lice yolu ölüm yoluna döndü. Dün de polisleri taşıyan zırhlı araç, özel otomobile çarptı. 5 kişi öldü. Diğer iki kazada ise, 4 kişi yaşamını yitirdi.

Ölüm Yolunda Katliam Kaza!

Ramazan'ı- şerif'in son günleri ve Bayram'a sayılı günler kala, özellikle Diyarbakır üçgeninde artan ölümlü trafik kazaları, vahim boyutlara ulaştı. Adı ölüm yoluna çıkan Diyarbakır-Lice karayolunda dün de, katliam gibi kaza yaşandı. Polisleri taşıyan zırhlı araç, özel otomobile çarptı, kazada 5 kişi öldü.

ZIRHLI ARAÇ ÇARPTI

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır-Lice karayolunun Güçlü Köyü yol ayrımı yakınlarında polisleri taşıyan zırhlı araç ile 21 DH 910 plakalı sivil özel otomobil dün saat 15.00 sıralarında çarpıştı. Kazada, ilk bilgilere göre özel otomobilde bulunan ve isimleri açıklanmayan 5 kişi olay yerinde feçi şekilde yaşamını yitirirken, zırhlı araçta 5 polis yaralandı.

YARALILAR TEDAVİ

Kazadan sonra bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, yarılılar Lice ve Diyarbakır'daki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Kazada ölenler hastanelerin cenazeleri otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Buarada, Lice ilçesinde önceki gün de özel harekat polislerinin taşıyan zırhlı midibüs ile sivil minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetmiş, aralarında polislerin de bulunduğu 18 kişi yaralanmıştı.

KAMYONET TAKLA ATTI

Nusaybin'in Durucu Mahallesi mevkisi İpek yolu üzerinde seyreden 47 NC 870 plakalı kamyonet, henüz belirlenemeyen nedenle takla atarak şarampole yuvarlandı. Kazada kamyonette bulunan Adil Kavak ve Rıdvan Ergin yaralandı. Ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Rıdvan Ergin yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Adil Kavak ise ilk müdahalenin ardından Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilen Rıdvan Engin'in cenazesi Yolindi Mahallesi'ndeki mezarlığa defnedilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ÖLÜ SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Buarada, Kayalıpınar Mahallesi yakınlarında önceki 2 kamyonetin çapışması sonucu meydana gelen kazada yaralanan 35 yaşındaki Şükriye Akpınar, tedavi gördüğü Mardin Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Akpınar'ın cenazesi, işlemlerin ardından aileye teslim edildi.Yusuf Akpınar'ın kullandığı 47 LH 586 plakalı kamyonetin, Kayalıpınar Mahallesi yakınlarında önünde seyreden Mehmet Akan idaresindeki 35 HB 3927 plakalı kamyonete arkadan çarpması sonucu Sultan ve Gazale Aktekin ile Adile ve Hatice Acar hayatını kaybetmiş, 13 kişi yaralanmıştı.

ANIZ YANGINI FACİA YARATTI

Tarladaki anız yangınının görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle Şanlıurfa-Mardin karayolunda 10 aracın çarpıştığı zincirleme kazada İbrahim Aykan ve oğlu Abdulgani Aykan öldü, 8 kişi yaralandı.

Kaza, bugün öğleden sonra Şanlıurfa- Mardin Karayolu’nun 30’uncu kilometresindeki Çamlıdere mevkisinde meydana geldi. Bir tarlada başlayan anız yangını, rüzgarın etkisiyle alevlenerek yayıldı. Anız yangını nedeniyle yükselen duman ise Şanlıurfa- Mardin karayolunda görüş mesafesinin düşmesine neden oldu.

ZİNCİRLEME KAZA YAŞANDI

Duman nedeniyle ilerlemekte zorluk çeken sürücülerin ani manevra ve frene basmaları sonucu zincirleme kaza meydana geldi. 10 aracın karıştığı zincirleme kazada 06 BS 9040 plakalı otomobil içerisinde bulunan İbrahim Aykan ile oğlu Abdülgani Aykan olay yerinde yaeşamını yitirdi. Araçlarda 8 kişi yaralandı. Yaralılar ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla kentteki hastanelere götürüldü. Acil servislerde tedaviye alınan yaralılardan bazılarının hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi.

Kazada ölen baba ve oğlunun cesetleri ise, olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için morga konuldu. Kaza nedeniyle yol uzun süre trafiğe kapanırken, anızı yakan kişinin bulunması için çalışma başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi