Ölüme ramak kalmıştı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Karabulak köyünde, bir evde gece saatlerinde henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangına uykuda yakalanan ev halkı faciadan son anda kurtuldu.

Ölüme ramak kalmıştı

Edinilen bilgiye göre, mutfakta başlayan ve bir anda bütün odalara sıçrayan yangın, 9 nüfuslu Bingöl ailesini uykuda yakaladı. Duman kokusu üzerine uyanan Hüseyin Bingöl, evin alevler içinde olduğunu fark edip, eşi ve çocuklarını uyandırıp zorlukla dışarı kaçtı. Evi tamamen yanan Hüseyin Bingöl, "Ben, eşim, oğlum gelinim ve torunlarım yatıyorduk. Gece geç saatlerde boğazım tıkanmış ve nefes alamıyordum, o esnada uyandım ve kaldığımız oda karanlıktı, içeride duman olduğunu fark ettim, kapıyı açtığımda mutfağın alevler içinde olduğunu gördüm.

ALEVLER ARASINDA KALDILAR

Alevler kısa bir sürede her yeri sardı. Korktum, oğlum, gelinim ve torunlarımın odasına zor girdim. Birkaç dakika daha geç kalsaydım gelinim, oğlum ve torunlarım yanabilirlerdi. Onları hemen uyandırdım ve eşimi de alarak zorlukla alevlerin içinden dışarı kaçtık. Daha sonra civardaki komşularımız, alevleri görünce eve doğru yardıma geldi. Bize 5-6 kilometre uzaklıkta bulunan ilçeden yardım istedik. Kulp Belediye Başkanlığı itfaiye ekipleri geldi, ancak yol olmadığı için itfaiye aracı yangına müdahale edemedi. Yangını komşularımızın yardımları sayesinde zorlukla söndürdük. Yangının ne sebeple çıktığını bilmiyorum. Ancak elektrik kontağından çıkmış olabileceğini düşünüyoruz. Evde hiçbir erzağım kalmadı. Beyaz eşyalarımın tümü yandı" dedi.

ŞÜKÜR CAN KAYBIMIZ OLMADI

Babası ile aynı evde yaşayan ve yangın anında babası tarafından uyandırılan Celil Bingöl ise can kaybının olmamasına sevindiklerini söyledi. Celil Bingöl, "Babam bizi uyandırmasaydı hepimiz yanacaktık. Allah'tan babam uyanmış ve bizi kurtardı. Evde bulunan bütün eşyamız yandı. Allah'a şükür ki canımıza bir şey olmadı" diye konuştu. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz