Görüş Bildir

Ölümünde İhmal İddiası!

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde geçen 19 Aralık günü meydana gelen ve acil tıp teknisyeni 21 yaşındaki Duygu Duman'ın yaşamını yitirdiği ambulans kazasının soruşturması tamamlandı. Kazada yaralanan diğer hemşire Gülcan Demiroğlu, ambulansın eski olduğunu, emniyet kemeri bulunmadığını ve kazadan 2- 3 gün önce bu durumu başhekime bildirdiklerini iddia etti.

Ölümünde İhmal İddiası!

sonucu meydana gelen trafik kazasında, acil tıp teknisyeni Duygu Duman öldü, aracın sürücüsü Fırat Elçek ile acil tıp teknisyeni Gülcan Demiroğlu yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılık, ambulans sürücüsü 33 yaşındaki Fırat Elçek hakkında 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

İddianamede ambulansın şoförü Fırat Elçek'in bir şirketin personeli olduğu ve hizmet alımı kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü'nde ambulans şoförü olarak çalıştığı belirtildi. Olay günü Elçek'in ambulans ile seyir halindeyken aracın takla attığını belirten savcı, sürücünün alkolsüz olduğunu belirtti. Kazada Duygu Duman'ın hayatını kaybettiği belirtilen iddianamede kazada Gülcan Demiroğlu'nun basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek ölçüde yaralandığı, vücudunda kemik kırığı meydana geldiği ve hayati tehlike geçirdiği kaydedildi.

AMBULANS ESKİYDİ VE EMNİYET KEMERİ YOKTU

İddianamede yaralanan acil tıp teknisyeni Gülcan Demiroğlu'nun da ifadesine yer verildi. İfadesinde Kulp ilçesi 2 nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda çalıştıklarını belirten Demiroğlu şöyle dedi:

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi