Omuz Omuza Mücadele!

Diyarbakır'da Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi

Omuz Omuza Mücadele!

Diyarbakır'da Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü dolayısıyla şehitlik mezarlıkları ziyaret edilerek, şehit ve gazi yakınlarıyla yemekte bir araya gelindi.

İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile müdür yardımcıları, yıl dönümü dolaysıyla Yeniköy Mezarlığı'ndaki şehit kabirlerini ziyaret ederek, dua etti.

Polisevi'nde şehit ve gazi yakınlarına da yemek verildi. Vali Hüseyin Aksoy, burada yaptığı konuşmada, polis teşkilatının vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna yaptığı mücadelenin halk tarafından bilindiğini söyledi.

Şehit ve gazilerin geride bıraktıkları ailelerinin kendilerine emanet olduğunu belirten Aksoy, şöyle konuştu:

"Diyarbakır'da son aylarda artan terör olayları karşısında askeri birliklerimiz ile birlikte omuz omuza çok zor mücadeleler verildi. Birçok şehidimiz oldu. Birçok arkadaşımız yaralandı. Son aylarda Diyarbakır'da gerekse teşkilatın kuruluşundan bugüne kadar bu ülke ve bayrak, ülkede yaşayan insanların huzur ve güvenliği için yaşamlarını kaybetmiş bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Şehit ailelerinin sorunları bizim için öncelikli sorundur. Sorunların çözümü için devlet bütün kapılarını sonuna kadar açacaktır ve açmaktadır."

İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan da şeref dolu 171 yılı geride bıraktıklarını, polis teşkilatının insan haklarına saygılı yüksek insan şuuru ile önemli görevler üstelendiğini bildirdi.

EMELLERİNE ULAŞAMAZLAR

Taşdan, "Çok uzak değil, yakın zamanda Silvan, Sur ve Bağlar ilçemizde huzur ve güven ortamını bozup, çukur kazıp, barikat kurup bombalı tuzaklamalar yapan, her türlü sinsiliği ve hainliği düşünen, masum insanları silah zoruyla korkutan, hayat akışını engellemeye çalışan hainlere karşı askeri birliklerimiz ile mücadele verdik. Emellerine ulaşmalarına izin vermedik. Bu uğurda vatan evlatlarımızı kaybettik, gaziler verdik." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz