Onarılmayan elektrik direği 8 yaşındaki çocuğu ağır yaraladı

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde yaklaşık 2 ay önce tahta direğinin yanması sonucu yere yakın bir halde duran elektrik tellerine dokunan 8 yaşındaki Efecan Özer ağır yaralandı.

Onarılmayan elektrik direği 8 yaşındaki çocuğu ağır yaraladı

Karlıova ilçesi'ne bağlı Kızılçubuk Köyü'nde dün gündüz saatlerinde babası Metin Özer ile birlikte tarlaya giden 8 yaşındaki Efecan Özer, tarlalarından geçen ve 2 ay önce direğinin yanma sonucuyla yere yakın halde duran elektrik tellerine dokundu. Efecan'ın elektrik akımına kapıldığını gören baba Metin Özer, oğlunu tellerden güçlükle kurtardı. Elektrik akımına kapılmasından dolayı vücudunda büyük ölçüde yanıkları oluşan Efecan Özer, Karlıova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

YÜKSEK GERİLİM ONARILMAYINCA

Kızılçubuk Köyü Muhtarı Mehmet Ali Sezer, yaklaşık iki aydır elektrik direğinin olmadığını söyledi. Muhtar Sezer, sadece direğin üst bölümünün yere paralel bir şekilde kalmasını Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) yetkililerine bildirdiğini ancak 2 aydan bu yana herhangi bir çalışmanın yapılmadığını söyledi.

Karlıova FEDAŞ yetkilileri ise olaydan haberdar olduklarını belirterek,  yolun çamurlu olmasından dolayı çalışmayı yapamadıklarını, bir kaç gün sonra direği yenilemek için bölgeye gitmeyi planladıklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler