Görüş Bildir

Önce Dövüldü Sonra Gasp!

Diyarbakır Barosu avukatlarından Fırat Güleken, vekaletini üstlendiği bir icra işi nedeniyle saldırıya uğrayarak, otomobili gasp edildi.

Önce Dövüldü Sonra Gasp!

Avukat Güleken, kimliği belirsiz kişilerce Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde darp edildi.

Diyarbakır Barosu Adli Yardım Binası'nda bir araya gelen avukatlar, Güleken'e yapılan saldırıyı kınadı.

Gazetecilere açıklama yapan Baro Başkan Vekili Ahmet Özmen, meslektaşının, takip ettiği dosyanın hacizli aracının satış işlemlerini gerçekleştirdikten sonra, dosya borçlusu olduğu tahmin edilen kişilerce darp edildiği ve kullandığı otomobilin gasp edildiğini söyledi.

Saldırıya ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan girişimler sonucunda soruşturma başlatıldığını bildiren Özmen, şöyle konuştu:

AVUKAT DARP EDİLDİ

"Özel yaşamında yada kişisel ilişkilerinde hiç kimse ile bir husumeti ve çekişmesi olmayan arkadaşımızın uğramış olduğu bu saldırının nedeninin göreviyle ilgili olduğu açıktır. 'Herkes için adalet, adalet için avukat' özdeyişi hayatın gerçeği ve hukuka saygılı bir toplum olmanın gereğidir. Bu bağlamda bilinmelidir ki, avukatlar bir davanın tarafı değiller. Onlar sadece hukuk içerisinde en iyi şekilde müvekkillerinin haklarını savunurlar. Bir davada bir tarafın karşısında olan bir avukatın, başka bir davada veya işte o kişilerin vekili olma durumu da söz konusudur. Hiç kimse, avukatlara, saldırarak, tehdit ederek veya korkutarak hak arama yollarının önünde duramaz. Bir avukata, görevi nedeniyle saldırmak, hakka, hukuka ve tüm yargı camiasına saldırmak demektir."

Diyarbakır Barosu olarak, bu saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Özmen, bu saldırıyı yapanların ve azmettirenlerin sanık sandalyesinde ve mahkeme huzurunda hesap verirken kendilerini karşılarında göreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi