Görüş Bildir

Önüne gelen silah çekiyor

Yenişehir ve Kayapınar’da dün peş peşe silahlar konuştu. 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Önüne gelen silah çekiyor

DİYARBAKIR(SÖZ)-Kayıp kişinin otomobilinde cansız bedeninin bulunması, tren raylarında başı kesik cesedin sırrı çözülmeye çalışılırken, Diyarbakır’da dün peş peşe silahlı kavgalar yaşandı. Kentin merkez Yenişehir ve Kayapınar ilçesinde çıkan olaylarda bir kişi yaşamını yitirirken, biri öğrenci olmak üzere 4 kişi de yaralandı.

ÖLÜMLE SONUCLANAN OLAY

Bir kişinin ölümü, iki kişinin de yaralanmasıyla sonuclanan kanlı olay dün akşam saatlerinde Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesi 44'üncü sokakta meydana geldi.  İddiaya göre iki grup arasında bilinmeyen nedenle çıkan tartışma, kısa sürede büyüyerek silahlı kavgaya dönüştü.

İKİ GRUP ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI

Kavgada Mazlum E., E.S. ve A.E., vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

YARALI BİR KİŞİ KURTARILAMADI        

Yaralılardan Mazlum E., yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Olay yerinde polis ekiplerince yapılan incelemede 5 mermi çekirdeği bulundu.

GÜNÜN İKİNCİ SİLAHLI ÇATIŞMASI

Şehri geren ikinci silahlı çatışma haberi, merkez Kayapınar ilçesi Tekel Caddesinden geldi. Bir emlak dükkanını tehdit ederek basan şahıslar işletmeciyle önce sözlü kavgaya girdi.  Kavga kısa sürede tartışmaların büyümesiyle silahlı çatışmaya dönüştü. Güpegündüz çatışan şahıslardan Ahmet G. ensesinden silah mermisi yarasıyla ağır yaralandı.

ÖĞRENCİ SERVİSİNE İSABET ETTİ

Kör kurşunlar çevredeki birçok yere isabet ederken, seyir halindeki bir servis aracının camından girdi. Korku dolu anlar yaşayan öğrencilerden biri cam kesiği sonucu yaralandı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine birçok güvenlik güçleri ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi.

YARALILAR TEDAVİ ALTINA ALINDI

Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, olayla ilgili geniş çapta inceleme başlatıldı.  Polis ekiplerince olay yerinde yapılan incelemede çok sayıda boş ve dolu mermi bulundu. Öğrenci servisine de isabet eden mermiyle ilgili olarak polis ekiplerince yapılan incelemede kurşunun, servisin ortasında bulunan demire çarptığı tespit edildi. İsmini vermek istemeyen sürücü, verilmiş sadakaları olduğunu ve kurşunun direğe çarptığını söyledi.

ÜÇ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili olarak 3 şüpheli gözaltına alınırken, hastanede tedavisi süren Ahmet G.’nin hayati tehlikesinin olduğu, öğrencinin ise müdahalesinin ardından taburcu edildiği belirtildi.  Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

KESİN BAŞ VE KAYIP GENÇ

Öte yandan, önceki gün kayıp ihbarı üzerine aranan ve ailesi tarafından Kayapınar ilçesinde otomobilinde cansız bedeni bulunan 23 yaşındaki Süleyman Karaboğa’nın ölüm nedeni araştırılıyor. Silah ve darp izi bulunmayan Karaboğa, Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsisi sonrasında cenazesi toprağa verildi. Şüpheli olumla ilgili polis kapsamlı soruşturma yürütürken, aile fertlerinden bazı kişilerin de ifadelerine başvurduğu öğrenildi.

Burada, Yenişehir ilçesi Fabrika Mahallesi'nde bulunan etrafı demir çitlerle kapatılmış tren rayı üzerinde öğle saatlerinde başı kesik olarak bulunan erkek cesediyle ilgili polisin yürüttüğü soruşturma devam ediyor. 27 yayındaki Recep Alaka ait olduğu belirlenen ceset toprağa verilirken, cinayetle ilgili bazı ipuçlarına ulaşıldığı ifade ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi