Örgütün cephaneliği ortaya çıktı

Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda yakalanan PKK'lı mensubunun ifadeleri doğrultusunda bir evde yapılan aramada, başka bir örgüt üyesine ait silah ve mühimmatlar ele geçirildi. Örgüt üyesinin kaldığı değerlendirilen evin bahçesinde esrar tarlasının olması dikkat çekti.

Örgütün cephaneliği ortaya çıktı

PKK CEPHANELİĞİ

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, şehir merkezinde KCK-PKK üyesi Y.B.'yi yakaladığı belirtildi. Yakalanan Y.B.'nin ifadeleri doğrultusunda güvenlik güçlerinin operasyon başlattığı belirtilerek, "Dicle ilçesi Kurudere Köyü'nde N.A. isimli şahsın ikametinde ve çevresinde yapılan arama sonucu Zınar Tirkan kod adlı A.T. isimli PKK/KCK terör örgütü üyesine ait 1 adet Kalaşnikof marka silah, bu silaha ait 4 adet şarjör ve şarjörlere basılı durumda 137 mermi, 2 adet el bombası ve ikametine ait tarlada 160 kök hint keneviri ele geçirilmiştir." denildi.

ELE GEÇİRİLEN MALZEME

Örgüt üyelerinden Y.B.'ye ait silah ve mühimmatların ise Kurudere Köyü girişinde ağaçlık alanda bulunan kayaların altına zulalanmış şekilde bulunduğu belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi: "Terör örgütü KCK/PKK üyesi Y.B.'ye ait 1 adet Kalaşnikof marka silah, bu silaha ait 4 şarjör ve mermileri, 3 adet el bombası, 1 adet dürbün, 1 takım leşker tabir edilen PKK/KCK terör örgütü üyelerinin giydikleri kıyafet ele geçirilmiştir. Olayla ilgili tahkikata devam edilmektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz