OSB'DE DEPREM

OSB Başkanı Odabaşı, arsa tahsisleri ve sanayicinin elektrik sorunları başta olmak üzere yürüttüğü projelerin, yönetim kurulu üyeleri tarafından engellendiğini belirterek, istifa ettiğini açıkladı.

OSB'DE DEPREM

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde son dönemlerde sıkça gündeme gelen mecvut fabrikalara tahsis edilen arazilerinin tapularının verilmeyişi ve sanayicilerin yaşadığı elektrik sorunlarının çözümsüz kalması nedeniyle Yönetim Kurulu üyeleri arasında yaşanan görüş ayrılıkları, istifa getirdi. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Odabaşı dün şok bir kararla istifa ettiğini belirterek, yönetim kurulu üyelerince çözüme dair çalışmaların engellendiği açıkladı.

YÖNETİMDE GÖRÜŞ AYRILIĞI

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, istifasıyla ilgili yaptığı açıklamadı son dönemde yönetim kurulu üyeleriyle arasında görüş ayrılığı oluştuğunu, gündeme getirdiği bazı konuların kabul görmediğini belirtti.

ARSA TAHSİSLERİ YAPILMADI

Gündeme aldırdığı arsa tahsisleri, sanayicinin elektrik sorunu, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi projesi, girişimciler ile esnaf arasındaki işbirliği ve koordinasyon çalışması başlıklı konularının yönetim kurulu üyelerince engellendiğini işaret eden Odabaşı, şunları söyledi:

SANAYİCİLERİN SORUNLARI VAR

"2018 yılından beri şerefle yürütmekte olduğum Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Anlayışım gereği hizmet üretilmeyen bir organda yer işgal etmenin ve bu konuda ısrar etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Sanayicilerinin hak ettiği hizmetlere kavuşabilmesi için yönetim kurulu üyeliğinden de istifa ediyorum. Diğer yönetim kurulu üyelerini de istifaya davet ediyorum. Olağanüstü müteşebbis heyet toplantısının yenilenmesi ile önümüzün açılması önerisinde bulunuyorum."

YENİ BİR YÖNETİME SEVE SEVE

Diyarbakır sanayicisine ve OSB'ye hizmet etme arzusunda olduğunu aktaran Odabaşı, "Bu nedenle talep olması halinde, yeni seçilecek bir yönetim kurulunda seve seve görev almaya hazırım." dedi.

İSTİFASI KABUL EDİLDİ İDDİASI

Odabaşı'nın istifası OSB Müteşebbis Heyeti Başkanı İl Valisi münir Karaloğlu'na sunuldu. İddiaya göre, Karaloğlu Odabaşı'nın istifasını kabul etti. OSB Yönetimi Kurulu üyelerinin, önümüzdeki günlerde düzenleyeceği toplantı sonrasında, Başkan belirleyeceği öğrenildi.

Odabaşı'nın istifası yatırımcı kuruluş ile iş insanları arasında büyük yankı uyandırırken, Yönetim Kurulu üyelerinin istifaya dair herhangi bir açıklamada bulunmayışları da dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz