OSB’de neler oluyor?

Gazeteci-Yazar Altındağ, OSB ve Tekstil OSB'yi kaleme aldı. OSB Başkanı Odabaşı'nın "Sanayicilerin sorunlarının çözümünün" Yönetim Kurulu üyeleri tarafından engelendiği için istifa ettiğini duyurması, "OSB'de neler oluyor" sorusunu gündeme getirdi.

OSB’de neler oluyor?

OSB Başkanı Odabaşı'nın "Sanayicilerin sorunlarının çözümünün" Yönetim Kurulu üyeleri tarafından engelendiği için istifa ettiğini duyurması, "OSB'de neler oluyor" sorusunu gündeme getirdi.

ALTINDAĞ KALEME ALDI

Araştırmacı Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Altındağ, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı'nın "istifasını" kaleme aldı. Günün Yorumu köşesinde, "Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Nereden Koşuyor" başlıklı yazısında, Odabaşı'nın istifasının "ilkeli" bir tavır olduğunu belirtti.

HUKUKSUZ İŞLEMLER

Diyarbakır'ı "bahtsız" kılan en büyük etkenin, liyakat ve ehliyet sahibi olmayan kişilerin yetkilendirilmesi olduğunu belirten Altındağ, yatırımcıya "bedelsiz" arsa verilmesi gerekirken, OSB'nin girişimciden "ücret" aldığını ve tahsis edilen arazilerin ise, tapularının yıllardır verilmediğine değindi.

İNCELEME BAŞLATILMALI

OSB'ye çökerlenen bazı kesimlerin Diyarbakır'ın sanayi alanında gelişmesine ve yeni yatırımların bölgeye gelmesine engel olduğunu da ifade eden Araştırmacı-Yazar Altındağ, OSB'nin ve yapımı devam eden Tekstil OSB'nin Teftiş Kurulu tarafından incelemeye alınması halinde, yasadışı bir çok işlemin ortaya çıkabileceğine dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler