Oy karşılığı 2 milyon mu?

Çınarı karıştıran “oy karşılığında” düzenlenen 2 milyonluk sözleşme, gündem oldu. Muhtar “haberimiz yok” derken, başkan “imza bana ait değil” dedi.

Oy karşılığı 2 milyon mu?

Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki seçimlere gölge düşüren “oy karşılığında” 2 milyon liralık sözleşme imzalandığı yönündeki, el yazısı gündem oldu. Bin 200 oy karşılığındaki sözleşme adı geçen mahalle muhtarı tarafından “haberim yok” savunması yapılırken, Belediye Başkan adayı Davut Arzu ise imzanın kendisine ait olmadığını iddia etti.

AK Parti Çınar ilçe Belediye Başkan Adayı Davut Arzu’nun Halıören, Görece Döğrük ve İltaş mahallelerinde bin 200 oy çıkması üzerine muhtarlarla anlaşmaya vardığı iddiasıyla kaleme alınan sözleşme sosyal medyaya servis edildi. Paylaşılan ıslak imzalı sözleşme belgesinde imamların da olaya dahil olduğu görülüyor. İmzalanan sözleşmede bu mahallelerde AK Partinin adayına bin 200 oy çıkması karşılığında teminat olarak 2 milyon TL’nin Haliören Mahalle imamı Mahfuz Bilgiç’e teminat olarak verileceği belirtiliyor.

Seçimden bir gün önce imzalandığı iddia edilen sözleşmede ilçeye bağlı Haliören Mahalle muhtarı Kamil Bülbülcü, Haliören mahalle imamı Mahfuz Bilgiç, Görece mahalle muhtarı Sabah Özpınar, Döğrük Muhtarı Mahmut Özgülter ve ismi net okunmayan Duman soy isimli kişi ve AK Prtinin adayı Davut Arzu’nun imzası yer aldı. 

MUHTAR: HABERİM YOK 

İddialara ilişkin Döğrük Muhtarı Mahmut Özgülter, “Haberim yok. Kim yapmış bilmiyorum. Bunlar yalan felandır, bunlardan bilgim yok. Haberim yok” yanıtını verdi.

'BÖYLE BELGE VARSA ASLI DA VARDIR'

Islak imzası bulunan Halıören Mahalle muhtarı Kamil Bülbücü ise ilk olarak “Hayır” yanıtını verdi. Belgenin nerede bulunduğunu soran Muhtar, “Böyle bir şey yok, kim yapmışsa da niye sosyal medyaya veriyor” sözleriyle tepki gösterdi. Bülbücü, “Böyle belge varsa aslı da vardır. Böyle bir sözleşme illaki vardır. Bunu yapanı ortaya çıkarmamız lazım. Siz zaten belgeyi görmüşsünüz” dedi.

ARZU İMZA BANA AİT DEĞİL  

Ak Parti adayı Davut Arzu ise,“Madem öyle 3 gün önce yayınlasaydılar. Seçim akşamı neden yayınladılar. Öyle bir şey yok” dedi. Sanal medya hesaplarından 1 aydır söylemedikleri yalanın kalmadığını ifade eden Arzu, “Kazasız, belasız bu seçimi atlatalım diyoruz. Seçim için bu kadar adice saldırı olmaz. Kimsenin kafasına silah mı dayıyoruz. Oyunu veren verir vermeyen vermez. Bu kadar yalan dolan olmaz” dedi. 

Muhtarlarla aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle diyaloğa geçtiğini belirten Arzu, “Birbirinizi öldürün mü diyelim. İki aile arasındaki arazi anlaşmazlığı var. Siz aynı ailedensiniz. Ben başa gelince bu işi çözeceğim dedim. Birileri yazmış çizmiş orada. İmza taklittir. Yok, bu kadar para ver, bu kadar şey yap. Bu kadar adice seçim olmaz” ifadelerinde bulundu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz