Özel hastanede skandal ölüm

Diyarbakır'da özel bir hastanede karnındaki kitlenin alınması için ameliyat olan 37 yaşındaki Suna Önay, ameliyat esnasında kalbinin durması sonucu hayatını kaybetti.

Özel hastanede skandal ölüm

Diyarbakır'da özel bir hastanede karnındaki kitlenin alınması için ameliyat olan 37 yaşındaki Suna Önay, ameliyat esnasında kalbinin durması sonucu hayatını kaybetti. Önay'ın panik atak olmasına rağmen lokal anestezi uygulandığını ve bu yüzden kalp krizi geçirdiğini savunan aile, hastaneden şikayetçi oldu.

ÜÇ ÇOCUK ANNESİ

Hatay'da oturan ve ailesini görmek için Diyarbakır'a gelen 3 çocuk annesi Önay, özel bir hastaneye girişini yaparak, karnındaki kitlenin alınması için ameliyata alındı. Ameliyat sırasında kalbi duran Önay'ın durumu ağırlaşınca Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Önay, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Önay'ın panik atak olmasına rağmen lokal anestezi uygulandığını ve bu yüzden kalp krizi geçirdiğini savunan aile, hastaneden şikayetçi oldu.

HASTA PANİK ATAK

Önay'ın kardeşi Necmettin Bayrak, kız kardeşinin panik atak hastası olduğunu, bu nedenle ameliyat için çok korktuğunu söyledi.

Kız kardeşinin doktorlara ''Ben çok korkuyorum. Ne olur bana genel anestezi uygulayın. Yoksa kalbin durur'' dediğini, ancak lokal anestezi ile ameliyata alındığını savunan Bayrak, şöyle dedi:

BASİT BİR AMELİYATTA

''Kız kardeşim hasta sedyesinden bile kaçmaya çalıştı. Ama doktorlar, 'Korkma bu çok basit bir ameliyat. Uzun sürmez. Lokal anestezi ile hemen kitleyi alırız' dediler. Ancak, ameliyata giren kız kardeşimin korkudan kalbi durdu. Kız kardeşim sapasağlamdı. Basit bir ameliyat için gittiği hastanede bize cansız bedenini verdiler. Davacıyız. Bizim yüreğimiz yandı, başkalarının yanmasın. İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu?''

Önay'ın eşi Cuma Önay ise 15 yıllık evli olduğunu, çok iyi bir insan olan eşinin öldüğüne halen inanamadığını belirtti.

DAVACIYIM, ADALETE GÜVENİYORUM

Eşinin ölümüyle 3 çocukla ortada kaldığını dile getiren Önay, ''Göz göre göre eşimi ölüme götürdüler. Davacıyım. Adalete güveniyorum. Sonuna kadar bu işin peşini bırakmayacağım. Ocağım söndü. Annelerinin öldüğünü çocuklarıma nasıl anlatacağım?'' diye konuştu. Anne Fatime Bayrak da ağıt yakarak, kızının basit bir ameliyatta hayatını kaybettiğini, torunlarının annesiz kaldığını aktardı. Hastane yetkilileri ise, olayla ilgili inceleme başlattıklarını bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz