Özgen'in zam savunması

Diyarbakır havaalanının 3 ay boyunca uçuşlara kapanacak olmasıyla şehirler arası sefer yapan otobüslerde bilet fiyatlarının bir anda zamlanması tepki çekerken, Diyarbakır Otobüsçüler Derneği topu Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’ne attı. Dernek Başkanı Aydın Özgen,”Onların belirlediği fiyatın altında rakamlarla yolcu taşıyoruz.” dedi.

Özgen'in zam savunması

Diyarbakır havaalanının tadilat ve genişleme çalışmaları nedeniyle 3 ay uçak seferlerine kapatılacak olmasından sonra şehirlerarası sefer yapan otobüs firmalarının bilet fiyatlarına yüzde 20 ile yüzde 30 arasında değişen oranlarda zam yapması okulların tatile gireceği bu günlerde tartışma yarattı. Yaz tatiline yakın zamanda bu zamların yapılması vatandaşların cebini sarsarken, zammın havaalanının kapanmasına doğru yapılması da başka bir tartışma konusu oldu.

Vatandaşın tepki gösterdiği otobüs firmaları kendilerini savunarak zammın adresi olarak Ulaştırma Bölge Müdürlüğü ve mazota yapılan zammını gösterdi.

‘KAR ETMİYORUZ, BARİ ZARAR ETMEYELİM’

Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Firmaları Derneği Başkanı Aydın Özgen,bu zamların havaalanının kapanmasından dolayı yapılan fırsat zammı olarak gösterilmesine tepki gösterdi.

Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nün belirlediği rakamın altında fiyatlarla yolcu taşıdıklarını anlatan Özgen,” Mazota yapılan zammı herkes biliyor. Her gün mazota zam geliyor. Ayrıca Ulaştırma Bölge Müdürlüğü daha yüksek rakam belirlemişti. Örneğin onlar İstanbul için 130 TL fiyat belirledi. Biz ise geçen yıl 90 TL olan İstanbul fiyatına sadece 20 TL ekleyerek 110 TL yaptık. Diğer illere de aynı oranda artış yapılmıştır. Bunun havaalanı ve fırsatçılıkla ilgisi yoktur. Aksine fiyatların ucuz olması daha çok işimize gelirdi. Çünkü otobüsler boş gidiyor. Ama yapılan mazot zammına bakarak değerlendirme yapmak lazım. Sonuçta bu esnafın da bir emeği var. Zaten kazanamıyoruz, hiç olmazsa zarar da etmeyelim.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz