Paralel Yapıyı Da Deşifre Edeceğim!

Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne adaylığını açıklayan Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Sait Alan, üniversitede illegal yapılanmalara izin vermeyeceklerinin altını çizerek, şöyle konuştu: "Üniversitemiz dışarıdan bakıldığında içine kapanık bir hale gelmiş. Şehirden kopmuş, daha çok kapalı bir yapı olarak görülüyor.

Paralel Yapıyı Da Deşifre Edeceğim!

 Paralel Yapı olsun veya diğer illegal yapılanmalar olsun bunlar bizim yönetimimiz döneminde tasfiye olacak. Kimsenin ötekileştirilmediği, liyakatı esas alan, çalışan öğretim üyesinin önünü açan, şehirle barışık bir üniversite olacağız. Bu yapılara kim bulaşmışsa da onlar hakkında soruşturma başlatacağız." Alan, halen Dicle Üniversitesinin mevcut öğrenci sayısının 30 bin civarından olduğunu, hedeflerinin üniversitedeki öğrenci sayısını 100 bine çıkarmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne adaylığını açıklayan Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Sait Alan, üniversitede paralel yapı olduğunu ancak sayı konusunda bilgisi olmadığını belirterek, "Bu konuda benim şu anda idari bir görevim yok. Ancak varolan bu paralel yapıyı Rektörlüğüm döneminde tamamen tasfiye edeceğim" dedi. Başhekim Alan, ayrıca Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin başkenti Erbil'de ise Dicle Üniversitesi'ne bağlı bir hastane kuracaklarını söyledi.

12 Temmuz'da yapılacak olan Dicle Üniversitesi Rektör seçimlerinde kendisinin de aday olduğunu Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısı ile açıklayan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Sait Alan, şimdiye kadar yaptığı ve rektör olduktan sonra yapacağı hizmetler hakkında bilgiler verdi. Rektör olduğunda özellikle şehrin tüm paydaşlarıyla beraber katılımcı, kentin ve ülkenin tüm sorunlarına duyarlı, çözüm üretebilen, liyakata önem veren, şeffaf aynı zamanda yalın, kolay ulaşılabilir, insana ve bilime duyarlı bir üniversite için çalışacağını kaydeden Prof.Dr. Sait Alan, şunları söyledi:

ERBİL'E ÜNİVERSİTE HASTANESİ KURACAĞIZ

"Benim için çok önemli iki tane proje var. Bunlardan birisi Dicle Üniversitesi'ni Diyarbakır'ın tarihi misyonuna yakışır uluslararası bir üniversite yapmak. Bunun için altyapı çalışmalarımız hazır. Gerekli gezileri, araştırmaları yaptık. Kuzey Irak'ta Erbil'de Dicle Üniversitesi Hastanesi ve akabinde dört dilde hizmet veren Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve İlahyat Fakültesi açmayı planlıyoruz."

ÜNİVERSİTE'DEKİ PARARLE YAPIYI TASFİYE  EDECEĞİZ

Dicle Üniversitesi'nde paralel yapı bulunduğuna dikkati çeken Prof.Dr. Sait Alan, Rektörlüğe seçilip yönetimi devraldıktan sonra bu yapıyı tasfiye edeceklerini de belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Rektörlüğe geldikten sonra Dicle Üniversitesi kesinlikle paralel yapılanma ile anılmayacaktır. Gerek paralel yapılanma olsun yahut diğer illegal herhangi bir yapılanma olsun bunlar bizim yönetimimiz sürecinde tasviye olacaktır. Tamamen kimsenin ötekileştirilmediği, liyakatı esas alan, çalışkan insanın, çalışkan öğretim üyesinin önünü açan, şehirle barışık, şehrin tüm paydaşlarıyla barışık bir üniversite olacağız. Diyarbakır öyle bir şehir ki, Diyarbakır'la ilgili iyi bir haber ülke gündemine oturması zor oluyor. Ama olumsuz bir haber oldu mu reytingleri paylaşıyor. Bizim üniversitemizde paralel yapı var. Paralel yapılanma var. Sayısıyla ilgili ne kadardır bunla ilgili bir bilgim yok. Çünkü idari bir görevim yok şu an. Ama benim tahminim diğer üniversitelerden farklı birşey olduğunu zannetmiyorum.  Ama bir yapı var. Kesinlikle biz buna müsade etmeyeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz