Park dehşeti

Karaçalı'da esnaflar arasında park kavgası kan aktı. Silahların kullanıldığı kavgada 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Park dehşeti

DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır merkez Sur ilçesi kırsal Karaçalı Mahallesi’nde komşu iki esnaf arasında "ş makinesinin park yeri" konusunda çıkan, tarafların yakınlarının da karıştığı silahlı kavgada dehşet yaşandı. Kavga katliama dönüşürken, olayda iki kişi öldü, 2'si ağır 5 kişi de yaralandı. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alınırken, Karaçalı bölgesinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

KOMŞU ESNAFLAR ÇATIŞTI

Olay, dün iftar saatlerine yakın Diyarbakır-Silvan kara yolu üzerinde kırsal Karaçalı Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, isimleri öğrenilemeyen ve komşu olan Hırdavat işiyle meşgul olan iki esnaf arasında, iş yerinin önündeki "iş makinesinin park yeri konusunda" anlaşmazlımk çıktı.

KARAÇALI DEHŞETİ YAŞADI

Ağız dalaşıyla başlayan tartışma iki tarafın yakınlarının da dahil olması üzerine kavgaya dönüştü. Kısa sürede büyüyen ve silahların konuşulduğu kavga, adeta karşılıklı delloya döndü. Karaçalı mahallesi savaş alanına dönerken kavgada 4'ü ağır 7 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalenin ardından kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

İKİ KİŞİ ÖLDÜ, 5 YARALI

Jandarma, olay yerini güvenlik şeridi ile kapatırken yerde çok sayıda boş kovana rastlandı. Yaralılardan Murat Özyılmaz ve Kazım Çifç kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. 2'si ağır 5 yaralının ise sevk edildikleri hastanelerdeki tedavileri ise sürüyor. ​İlçe Jandarma Komutanlığı'nca sevk edilen ekipler, mahallede geniş önlemi alırken, olayla bağlantılı 3 şüpheli gözaltına alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz