Pasta kesip balon uçurdu

Kayapınar’da otizmli çocuklar pasta kesip, balon uçurdu. Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Karaman, ailelerle sohbet edip, çocuklara hediye dağıttı.

Pasta kesip balon uçurdu

Diyarbakır’da, Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında Kayapınar Özel Eğitim Anaokulu, Kayapınar Belediyesi’ne bağlı Musa Anter Engelsiz Yaşam Merkezi ve Otizm Merkezi’nde Otizm Farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

KAYAPINAR’DA OTİZM ETKİNLİĞİ

Otizm Farkındalık Etkinliğine Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman, öğrenciler ve veliler katıldı. Otizm Farkındalık Günü'nde, otizmin hastalık değil farklılık olduğunu, otizmli bireylere karşı anlayışlı ve destekleyici olunması gerektiğini, otizmin erken tanı ve uygun eğitimle tedavi edilebileceği vurgulandı. Etkinlikte çocuklarla yakından ilgilenen Kaymakam Karaman pasta kesti. Kaymakam Karaman ve beraberindeki heyet etkinliğin sonunda Otizm farkındalığının sembol rengi mavi balonları gökyüzüne bıraktı.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Öte yandan, Kayapınar Belediyesi'ne bağlı Musa Anter Engelsiz Yaşam Merkezi ve Otizm Destek Biriminde de Otizm Farkındalık etkinlikleri düzenlendi. Her iki etkinliğe katılan Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman, çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi. Karaman, çocuklara çeşitli hediyeler vererek, günlerini kutladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz