Peş peşe acı haberler

DİYARBAKIR merkez Sur İlçesi'nde bölücü terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit olan Uzman Çavuş Selçuk Paker, dün düzenlenen askeri töreninle toprağa verildi.

Peş peşe acı haberler

Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla yapılan çalışmalar sırasında bölücü terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit düşen Uzman Çavuş Selçuk Paker için dün uğurlama töreni düzenlendi.

TÖRENE KATILANLAR

Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törene 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 8'inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe, 16'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, vali yardımcıları, kaymakamlar, şehidin ailesi ile askeri ve mülki erkan katıldı.

SALDIRI SİNSİCE OLDU

Tören şehidin naaşının katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. 7'nci Kolordu Komutanlığı'ndan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, birlik adına yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini belirterek, "Bölücü terör örgütü hendek kazıp barikat kurarak personelimize sinsice saldırarak, vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek hedef gözetmeksizin saldırılarına devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek adına görevimize kararlılıkla ve azimle devam edeceğiz" dedi. Konuşmanın ardından şehit ruhuna dua edildi. Okunan duanın ardından şehit Uzman Çavuş Selçuk Paker'in cenazesi, toprağa verilmek üzere Ankara'ya uğurlandı.

ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde İstanbul Ümraniye'de yaşayan babası Sait ve annesi Sevgi Paker, 1.5 yıl önce evlendiği hamile eşi Sedef Paker güçlükle ayakta durabildi. Cenaze törenine TBMM Başkanı İsmail Kahraman, kuvvet komutanları, yüksek rütbeli subaylar, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Cenaze namazının kılınmasının ardından omuzlara alınan şehit uzman çavuş Selçuk Paker'in tabutu ile aynı camiden kaldırılan emekli astsubay Erhan Kıvanç'ın tabutu omuzlara alınıp top arabasına taşındı. Bu sırada ülkücü gençler, 'Şehidim hakkını helal et' ve Ümraniye seninle gurur duyuyor' sloganları attı. Bir süre top arabasında taşındıktan sonra cenaze aracına alınan şehit uzman çavuş Selçuk Paker'in cenazesi Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi.

ELBİSTAN'DA CENAZE

Buarada, Surdaki çatışmada yaralanan ve GATA'da önceki gün şehit olan jandarma uzman çavuş 25 yaşındaki Adem Aktaş, memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde 5 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da katıldı.

CİZRE'DE ÜÇ ŞEHİT

Öte yandan, Cizre'de cadde ve sokaklara kazılan hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak, bomba tuzaklarını imha ederek ilçedeki PKK'lı militanları tkisiz hale getirmek için 14 Aralık'ta başlayan operasyonlar sürüyor. Asker ve polisin ortak yürüttüğü, 'Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu' kapsamında dün Cudi Mahallesi Reyhan Sokak'ta PKK'lı teröristlerle, güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada ağır yaralanan ve Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 1 asker ve 2 polis, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şırnak Valiliği sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Cizre İlçesi Cudi Mahallesi'nde bir binanın bodrum katında yaralıların olduğu Bostancı Sokak yakınlarında teröristlerin güvenlik güçlerine düzenlediği saldırıda 5 güvenlik görevlisinin yaralandığını açıklamıştı.

TSK 17 PKK'LI ETKİSİZ

Genelkurmay Başkanlığı'nın web sayfasında yapılan açıklamada Şırnak ve Diyarbakır'da yürütülen operasyonlarda Cizre'de 500, Sur'da da 149 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Genelkurmay internet sitesinde 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan 29 ve 30 Ocak günlerine ait bilgiler şöyle:

* Şırnak / Cizre’de devam eden operasyonda; 17 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 500’dür.), beş el yapımı patlayıcı imha edilmiş, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 62 adet fişeği, bir adet şarjörü, bir el bombası, altı adet tabanca, 153 adet fişeği, dört adet şarjörü, dört av tüfeği, 69 adet fişeği ele geçirilmiş beş el yapımı patlayıcı tespit / imha edilmiştir.

* Diyarbakır / Sur’da devam eden operasyonda; beş bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 149’dur.), üç el yapımı patlayıcı tespit / imha edilmiştir.

* Iğdır’da 29 Ocak günü bölücü terör örgütü mensuplarına yardım yataklık yaptığı tespit edilen bir şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

**

Kaynak: Diyarbakır Söz