Peygamber Sevdalıları, Gazze için Diyarbakır'da basın açıklaması düzenledi

Yaklaşık 6 aydır işgal rejiminin Gazze'ye yönelik sürdürdüğü katliamları kınama ve orada devam eden kutlu direnişe destek olmak amacıyla Peygamber Sevdalıları, her hafta olduğu gibi bu cuma da Diyarbakır'da basın açıklaması düzenledi.

Peygamber Sevdalıları, Gazze için Diyarbakır'da basın açıklaması düzenledi

Diyarbakır merkez Sur ilçesi Ulu Camii önünde Cuma namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları adına Dr. Sertaç Tekdal okudu.

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan bu mübarek ayda, Gazze'de Müslümanların siyonist çeteler tarafından her türlü zulme maruz bırakıldığını, Gazzelilerin günlerce iftarlarını açacak bir lokma ekmeği, bir yudum suyu bulamadığını belirten Tekdal, başta İslam alemi olmak üzere tüm dünyanın bu zulme sessiz kaldığını söyledi.

Gazze'ye saldıran siyonist vahşilerin dünyanın vicdanını da öldürdüğünü söyleyen Tekdal, "Asıl ölü olanlar Gazze'de açlıktan, susuzluktan, gıdasızlıktan şehit olanlar değil, asıl ölü olanlar bu zulme rıza gösterip sessiz kalan, insanlığını yetirmiş, her şeye ticari menfaatle bakan, maddeyi mananın önüne almış, insanlığını yetirmiş, devletler ve uluslararası aktörlerdir." dedi.

"Bu zulme sessiz kalanları ve mazlumların diliyle konuşan iki yüzlüleri Allah'a şikâyet ediyoruz"

Tekdal, "Ey ben insanım diyen vicdan sahipleri neredesiniz? Bir halk, dünya tarihinde ender rastlanır bir zulme maruz kalmaktadır. Bu sessizlik nereye kadar sürecek? Artık fiili adımları atma zaman çoktan gelip geçmedi mi? Yoksa sizler 'Sakın zâlimlere meyletmeyin; yoksa onları saracak ateş size de dokunur.

Aslında sizin Allah'tan başka hiçbir dostunuz, yardımcınız ve sizi sahiplenecek hiçbir güç yoktur. Öyleyse O'ndan başka bir dost aramayın; aksi halde O'nun yardımından da mahrum kalırsınız.' ayetinin muhatabı mı olmak istiyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Bugün tüm dünya istikbarını arkasına alan siyonist işgal rejimi Gazze'de her türlü zulmü yaparken, bunun en acı yanının zalimlere meyleden, her şeyi ticari çıkarlara indirgeyen ve Allah'ın gazabına dokunacak kadar cüretkâr davrananların, kötü akıbetin onları da bulması olduğunu söyleyen Tekdal, şu ifadelere yer verdi:

"Gazze'de yaşananlar hak ile batılın, zalim ile mazlumun, iman ile küfrün, insanlık ile insanlığını yitirmişlerin mücadelesi olmuştur. Hak ve iman taraftarı olanlar, insanlık taraftarı olanlar haktan ve insanlıktan yana saflarını belirleyerek, küfrün ve zulmün karşısından durarak saflarını belli etmişlerdir.

Ne yazık ki insanlıktan nasibini almayan sözde medeni ve modern dünyanın karanlık yüzü; Firavun'un, Nemrud'un ve tarihte adı geçen nice zalimlerin yapmış olduğu zulümlerden geri kalmamıştır.

Bu mübarek Ramazan ayında, Gazze'deki kardeşlerimize bu zulüm reva görenleri, bu zulme sessiz kalanları; açlıktan, kıtlıktan ve gıdasızlıktan dolayı bir halkın ölümüne seyirci kalanları, zalimin yanında saf alıp mazlumların diliyle konuşan iki yüzlüleri Allah'a şikâyet ediyoruz."

"Uluslararası forumlar, yapmış oldukları konferanslarla tutum ve görüşlerini dile getirmekle yetiniyor"

Gazze'de, siyonist işgal saldırılarının başlangıcından bu yana şehit sayısının 32 bin, yaralıların ise 75 bine yükseldiğini dile getiren Tekdal, "siyonist nazi işgalcilerinin saldırılarından dolayı, çok sayıda Gazzeli kardeşimiz halen enkaz altında ve yollarda naaşlarına ulaşılamamaktadır.

İşgal rejimi şehid olan kardeşlerimizin organlarını çalarak, küresel organ mafyalığını yürütmektedir. Uluslararası forumlar, yapmış oldukları konferanslarla elleri kolları bağlı bir şekilde duruyor ve sadece tutumlarını, görüşlerini dile getirmekle yetiniyorlar!" şeklinde konuştu.

Tekdal, "Allah'ın lanetine uğramış aşağılık siyonist haramiler; bebeklere, çocuklara, kadınlara ve sivillere her türlü zulüm yapmakta ve dünyanın gözleri önünde mazlum bir halk haritadan silinmek istenmektedir. Bu zulümler artık arşı alayı titretmekte, gayretullaha dokunmaktadır." diye belirtti.

"Yaşanan bu zulümlere dur demek için İslam dünyasının bir araya gelip birlikte hareket etme vakti çoktan gelip geçmiştir" diyerek konuşmasını sürdüren Tekdal, "Ümit ediyoruz ki; bütün bir İslam dünyası ve bütün insanlığın bir vicdan ve merhamet dalgası çerçevesinde bir araya gelerek, bu İslam ve insanlık düşmanı siyonist işgalcilere karşı bir cephe oluşturmalarıdır." ifadelerine yer verdi.

"Peygamber Sevdalıları olarak bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız"

İslam aleminin devlet liderlerine seslenen Tekdal, "Bu vahşet ve gaddarlık karşısında sessiz kalma utancından kurtulun artık. Gazze'ye bir an önce insani koridorun açılması için gerekli cesareti gösteriniz.

siyonistlerle olan ticari, askeri ve diplomatik ilişkilerinizi kesiniz. Kalıcı bir ateşkesin sağlanması için, Ramazan Bayramı'na kadar gerekli adımları atınız." dedi.

Konuşmasında "Onlarla savaşın ki Allah sizin ellerinizle onları cezalandırsın, onları rezil rüsvâ etsin, onlara karşı size yardım ve zafer ihsân buyursun, baskı ve zulüm altında inleyen mü'min toplulukların gönüllerini ferahlatsın!" ayeti kerimesine yer veren Tekdal, "Peygamber Sevdalıları olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki;

Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız." şeklinde konuştu.

İlkha

Kaynak: Diyarbakır Söz