Görüş Bildir

Piknik sevinci!

DÜKSAM, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Türkiye’ye sığınan Diyarbakır'daki Suriyeli mültecileri çocuklarıyla birlikte piknikte buluşturdu.

Piknik sevinci!

Tahir KARAKEÇİ/Ahmet DEMİR

DİYARBAKIR-Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DÜKSAM) tarafından “10 Mayıs Anneler Günü” olması vesilesiyle, Suriye’den gelen anne ve çocuklara piknik şöleni düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen etkinliğe Dicle Üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, DÜKSAM üyelerinden öğretim görevlisi Aysel Yılmaz, öğretim üyeleri ve 300’e yakın çocuk ile anneleri katıldı.

Piknik alanında öğretmenleri eşliğinde gönüllerince eğlenen Suriyeli çocuklar, şarkılar söyledi, top oynadı, şarkılar söyledi.

SURİYELİ ÇOCUKLAR VE AİLELER

Hep beraber keyifli bir gün yaşayan Suriye’den gelen aileler, geçmişte kalan ve hafızalarına kazanan savaş günlerini, DÜKSAM’ın organize ettiği piknik sayesinde bir nebzede olsa unuttu.

DÜKSAM üyelerinden öğretim görevlisi Aysel Yılmaz, pikniğin amacının Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı büyük travma yaşayan çocukları ve özellikle anneleri bir nebzede olsa içinde bulundukları buhran çıkarmak olduğunu söyledi.

“Çocuklarımızın küçücük bedenlerine kocaman sıcaklık verebilmek için he beraber buradayız. Onlarla birlikte Anneler gününü kutluyoruz. Bu etkinliğe akademisyenlerimiz ve değerli eşleri de büyük katkı sundu ve onlarla birlikte eğlencelerine ortak oluyorlar” diyen  Yılmaz, DÜKSAM adına bu güzel güne ve çocukları sevindirmek adına emeği geçen herkese teşekkür etti.

PİKNİK ALANINDA BULUŞMA                

Dicle Üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici de yaptığı konuşmada, Suriye’den gelip Diyarbakır’da yaşayan sığınmacıları Dicle Üniversitesinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, geçen aylarda onlar için topladıkları battaniyeler ile ihtiyaçlarına bir nebzede olsa katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.

“Onların battaniyeden ve maddi imkânlardan çok manevi desteğe, aktiviteler ile sosyalleşmeye ihtiyaçları var. Çünkü savaş, en çok kadınları ve çocukları etkiliyor. Biz Dicle Üniversitesi olarak onları topluma kazandırmayı amaçlıyoruz” diyen Bilici, kendilerine ellerinden gelen desteği yaptıklarını belirterek, bütün Suriyeli kadınlarında anneler günü kutladı.

Piknik şöleninde çocuklara ve annelerine lahmacun ile ayran ikram edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi