Pirinçlikte cephanelik!

DİYARBAKIR İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Eğil İlçesi'nde 2007 yılında işlenen bir cinayet ile ilgili firafi sanıkları yakalamak için yaptığı operasyonda Kalaşnikof tüfek ve mühimmatı, merkez Kayapınar ilçesinin Pirinçlik Mahallesi'nde ise el yapımı 6 patlayıcı ele geçirdi.

Pirinçlikte cephanelik!

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Eğil İlçesi Sarıcak Jandarma Karakol Komutanlığı'nda 2007 yılında işlenen cinayet ile ilgili firari şüphelilerin yakalanması ve suç aletlerinin elegeçirilmesi için Meşeler Mahallesi'nde operasyon düzenlendi. Şüphelilere ait evlerde Kalaşnikof tüfek ile bu silaha ait dürbün, 2 şarjör, 63 fişek, 52 boş kovan ve 1 hücum yeleği ele geçirildi.

ELE GEÇİRİLEN SİLAHLAR

Diyarbakır Merkez Kayapınar Pirinçlik Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından Pirinçlik Mahallesi'nde şüpheli bir kişinin evinde yapılan aramada ise el yapımı olduğu değerlendirilen 6 adet patlayıcının elegeçirildiği bildirildi. Açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile elegeçirilen silah ve mühimmatlara el konulduğu, şüpheli 2 şahsın adli işlemlerinin ise sürdüğü belirtildi. Açıklamada, "Halkımızın huzur ve güvenliği ile emniyet ve asayişin sağlanması, kamu düzeninin korunması kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz