Görüş Bildir

Pkk Cephanesi Çökertildi!

Sur İlçesi'nde polisin düzenlediği operasyonlarda, PKK'lılara ait çok sayıda silah, el bombaları, roketatar ve mühimmat ele geçirildi.

Pkk Cephanesi Çökertildi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, PKK'nın, güvenlik güçlerine yönelik saldırılarında kullanmak üzere 3 ikamette sakladığı mühimmat ve silahlar ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğüden yapılan yazılı açıklamada, Melik Ahmet, Gazi ve Turistik caddeleri arkasında kalan bölgede 27 Ocak'tan itibaren bölücü terör örgütü mensuplarının çukur ve barikat oluşturdukları, bu barikatları tuzakladıkları, bölgede yaşayan vatandaşları zorla evlerinden çıkartıp evlerin duvarlarını kırarak geçit yaptıkları şeklinde bilgilerin edinildiği hatırlatıldı.

ELE GEÇİRİLEN MUHİMATLAR

Açıklamada, bunun üzerine söz konusu yerlerde Sur Kaymakamlığınca sokağa çıkma yasağı ilan edildiği, 29 Ocak'ta da bölgede yapılan aramada ele geçirilen silah ve mühimmatın kamuoyuyla paylaşıldığı anımsatıldı.

Bugün de güvenlik güçlerince arama faaliyetlerinin bölgede devam ettiği aktarılan açıklamaya göre, 3 ayrı ikamette 5 kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve silaha ait 4 şarjör ile kütüklük, 1 M1 marka uzun namlulu silah, 6 el bombası, 16 antitank roketatar mühimmatı,13 antipersonel roketatar mühimmatı, 23 roketatar sevk motoru ele geçirildi.

HAVAN VE ROKETATAR

Ele geçirilenler arasında bir 60 milimetre havan mühimmatı, 25 el bombası fünye grubu, bomba anahtar sistemi olarak kullanılan kullanıma hazır Alpha Fire,152 el yapımı elektrikli kapsül, 208 elektrikli kapsül, 18 adi kapsül, 150 kibrit başı eczası,1 metre uzunluğunda korteks, bomba düzeneğinde kullanılan piller, pil blokları, bomba anahtar sistemleri, elektronik düzenekler, koli bantları, zaman ayarlı, kopan tel ayarlı, telsizli uzaktan kumandalı hazır düzenekler, 40 bin civarında çeşitli ebatlarda uzun namlulu silaha ait fişekler, 10 el telsizi de yer aldı.

Öte yandan bir hassas terazi, 4 bin 636 konserve yiyecek maddesi (köfte, fasulye, ton balığı),  538 paket reçel, helva, çikolata gibi yiyecek maddesi, 91 büyük beyaz çuval içerisinde çeşitli yiyecek maddesi, (makarna, şeker, çay, salça, yağ, un, bakliyat vb.), 237 koli ekmek, çok sayıda giyim malzemesi (kazak, etek, hırka, mont vb.) ile yastık, yatak ve döşek gibi malzemeler ele geçirildi.

4 GÜN ÖNCE ELE GEÇİRİLENLER

PKK'nın, güvenlik güçlerine yönelik saldırılarında kullanmak üzere Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4 gün önce sokağa çıkma yasağı ilan edilen 3 sokaktaki 4 evde sakladığı mühimmat ve silahlar da iki gün önce spor salonunda sergilenmişti. Malzemeler arasında zırh delici silah, bomba yapımında kullanılan kahve makineleri, silahların taşındığı gitar kılıfı ile fotoğraf makineleri dikkati çekmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi