PKK operasyonu

Diyarbakır merkezli 5 ilde PKK'ya yönelik operasyonda yakalanan 6 zanlı tutuklandı.

PKK operasyonu

DİYARBAKIR - Diyarbakır merkezli 5 ilde PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

PKK/KCK'nın Bismil ilçesinde kurye ve iş birlikçi yapılanmasına yönelik Diyarbakır, İstanbul, Hakkari, Bursa ve Konya'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda yakalanan 12 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden, aralarında 2014'te HDP Bismil İlçe Teşkilatı üyesi olduğu öğrenilen Ali Osman Nadiroğlu, Çekdar Karagöz, Şeyhmus Ayaz, Mehmet Mehdi Biçimli, Ali Yıldız, Mehmet Yıldırım adli kontrol talebiyle, Fırat Bileşikçi, Hasan Bakır, Ozan Oral, Nizamettin İpek, Mustafa Yaprak ve Mehmet Arif Budak ise tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Hasan Bakır, Ali Osman Nadiroğlu, Ozan Oral, Nizamettin İpek, Mustafa Yaprak ve Mehmet Arif Budak olmak üzere 6'sı hakkında "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklama kararı verdi. Diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında 1 firari şüpheli aranıyor. Diyarbakır merkezli 5 ilde 1 Ekim'de PKK/KCK operasyonunda 12 şüpheli gözaltına alınmış, silah ve patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz