Görüş Bildir

PKK'dan "Meclis'ten çekilin" talimatı

İstihbarat birimleri, PKK'nın üst yönetimi ile KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı arasındaki şifreli haberleşmeyi deşifre etti.

PKK'dan

PKK üst yönetiminin, KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı ile aralarında şifreli olarak gerçekleşen haberleşmede, HDP'li milletvekillerine Meclis'ten çekilmeyi tartışmaya açmaları yönünde talimat verdiği belirlendi.

AA muhabirinin istihbarat kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Örgütün sözde Kuzey Alanları Karargahı ile KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı arasında şifreli olarak gerçekleşen haberleşme deşifre edildi.

HALK ÖZ YÖNETİMİ KABUL ETMİYOR

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığına talimat vererek, HDP milletvekillerinin Meclis'ten çekilmeyi gündeme getirmesini isteyen örgüt yönetimi, milletvekillerinin, "Bize demokratik siyaset yaptırılmıyor", "Halkın öz yönetimi kabul edilmiyor", "Bizi seçen halka 'tek tek hendeklerde öldürülürsünüz' deniliyor", "Bizim bu şartlarda kalmamızın bir anlamı yoktur. Bize Ankara'da yer yoksa halkımızın öz yönetimlerinin yanındayız" şeklinde ifadeler kullanmalarını talep etti.

ÖRGÜT YÖNETİMİNDEN HDP'YE

Örgüt yönetiminin, KCK Yürütme Konseyi Başkanlığına verdiği talimatta, milletvekillerinin halk ile toplantılar yaparak ve halkın onayı ile "muhtemelen" Meclis'ten çekilmesi gerektiği, bu şekilde davranılarak hem dünyanın ilgisinin çekileceği hem de Türkiye'nin erken seçimlere zorlanabileceğini belirten ifadeler kullandığı tespit edildi.

SPOR TAKIMLARINA TALİMAT VAR

Örgüt yönetiminin, Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki bazı spor kulüpleri temsilcilerinin; "Halkımız katliam altında, ailelerimiz, annelerimiz, kardeşlerimiz katlediliyor. Bu şekilde liglere çıkamıyoruz" şeklinde ifadeler kullanmaları gerektiği yönünde öneri ve talimatlarda bulunduğu da belirlendi.*

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi