PKK'nın IŞİD'den hiç bir farkı yok

DİYARBAKIR'ın Çınar İlçesi'nde bombalı saldırının meydana geldiği Emniyet Amirliği binası ve çevresinde incelemelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, PKK'nın IŞİD'den hiç bir farkının olmadığını söyledi.

PKK'nın IŞİD'den hiç bir farkı yok

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker önceki gün bomba yüklü araçla saldırı yapılan Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde incelemelerde bulundu. Tüfenkçi ve Eker Çınar'da ilk olarak patlamada ev ve işyerleri zarar gören vatandaşları ziyaret etti. Saldırının yapıldığı Emniyet Amirliği binası karşısındaki tek katlı evleri patlama sırasında yıkılan yaşlı bir kadın Tüfenççi ve Eker'e yönelik yaptığı konuşmada, "Bu nedir? Bu müslümanlık değil ki. Bu neyin davasıdır? Evimizi başımıza yıktılar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu polislerimize yazık değli mi? Polis, Bakan, Cumhurbaşkanı, hepsi bizim oğlumuz. Bu ne davadır anlamadım?" dedi

İKİSİ DE İNSANLIK DÜŞMANI

Yaşlı kadının tepkisinin ardından konuşan AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mehdi Eker, bu saldırıyı yapanların zalim olduğunu belirterek, "PKK'nın IŞİD'den hiç bir farkı yoktur. Önceki gün Sultanahmet meydanında IŞİD masum insanlara o katliamı yaptı. Sonraki gün Çınar'da PKK bu katliamı sivil insanlara yaptı. İkisinin arasında fark yok. İkisinin yöntemi aynı, ikisi de insanlık düşmanı. Masum, sivil insanlara karşı 1.5 ton bombayı bu insanların evinin önünde patlatmak insanlık değil. Bu insanlığa karşı yapılmıştır."

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi de, "Polisin eşini, bebeğini öldürerek bir yere varılmayacağını artık terör örgütünün anlaması lazım. Esasında bu bombayı emniyetin önünde değil, insanlığın vicdanında patlattılar. Umuyorum ki bu insanlık artık harekete geçer" dedi.

BOMBANIN PATLADIĞI ÇUKURDA İNCELEME

Bakan Tüfenkçi ve Eker daha sonra ise saldırıya uğrayan emniyet binası önünde incelemelerde bulundu. Patlamanın asfaltta açtığı geniş çukurun önünde durarak binayı inceleyen heyete, yetkililer tarafından bilgi verildi.

AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar'ın eşlik ettiği Bakan Tüfenkçi ve Mehdi Eker daha sonra patlamada zarar gören Çınar Yeşil Cami'ye geçerek incelemelerde bulundu. Hasar gören camide Cuma namazını kılan Tüfenkçi ve Eker daha sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler