Görüş Bildir

Polis darp etti iddiası!

İskanevleri Spor Kulübü yöneticileri, Polisin asayiş uygulaması esnasında, "darp" edildiklerini öne sürdü.

Polis darp etti iddiası!

Diyarbakır Amatör Ligde mücadele eden İskanevleri Spor Kulübü Başkanı Latif Aydın, asayiş uygulaması esnasında, polisler tarafından darp edildiklerini iddia etti.

Olayla ilgili kendilerine ait Kulüpte açıklama yapan Aydın kendisinin yanısıra iki kulüp yöneticisinin de yaşanan gerginlikte tartaklandığını söyledi. Aydın yaşadıkları olayla ilgili şu iddialarda bulundu.

POLİS DARP ETTİ İDDİASI

‘Önceki akşam 23.30 sıralarında ben ve arkadaşlarım, kulüp merkezinin önünde oturuyorduk. Bir ara gürültüler ve koşuşturmaca olduğunu fark ettik. Asayiş Şubesi Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, birini kovaladığı söylendi. Koşuşturmalar sonrası, aranan şahıs yakalandı. O esnada kulüp merkezimizin önünden geçen bazı polisler, birdenbire bize saldırdı. Ben, bir yöneticimiz ve kulüp müdürümüzün annesi, polisler tarafından darp edildik. Resmen bize meydan dayağı attılar. Bu da yetmezmiş gibi biberli gaz sıktılar. Herkesin gözü önünde meydana gelen saldırı sonrası ne hale geldik."

İŞLEM YAPILMASINI İSTEDİ

Yaşananların hukuk dışı olduğunu ifade eden Aydın, "Hiçbir suçumuz yokken, üstelik daha ne olduğunu bile anlayamadan birdenbire bir grup polis üzerimize çullandı ve jopla bizi dövdü. Sıktıkları biberli gaz ise cabası oldu. Olayın şaşkınlığını üzerimizden attıktan sonra vatandaşların da yardımıyla Bağlar 14 No.lu Aile Sağlık Merkezi’ne götürüldük. Öylesine perişan bir hale getirilmişiz ki, doktorlar bana 3 günlük iş göremez raporu verdi. Vali Mustafa Toprak, Emniyet Müdürüne sesleniyoruz. Lütfen bu polislere hak ettikleri cezayı verin. Aksi takdirde önüne gelen her vatandaşa böyle muamele etmeye devam edecekler’.

İskanevleri Spor Kulübü Müdürü Habip Ayter ise, şunları söyledi: ‘Kulüp önünde oturmuş, çay içiyorduk. Bir kişiyi kovalayan polisler, birdenbire üzerimize çullanıp, dövmeye başladılar. Üstümüz, başımız kan revan içinde kaldı. Anneme reva görülen şiddeti, anlatmaya dilim varmıyor’ diyerek tepki gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi