Görüş Bildir

Polis eşliğinde Sur İlçesi'ni gezdiler!

Diyarbakır’da 4 günden beri sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur İlçesi'nde, polis eşliğinde giren siyasi parti ve STK temsilcileri ile belediye başkanları, vatandaşlarla görüştü. CHP Diyarbakır 1'inci sıra Milletvekili adayı Naci Sapan, ilçede 4 gün boyunca savaş halinin yaşandığını belirterek, "Halk tedirgin, polis tedirgin, esnaf tedirgin. İlçe adeta terk edilmiş gibi" dedi.

Polis eşliğinde Sur İlçesi'ni gezdiler!

DİYARBAKIR'da 4 günden beri sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur İlçesi'nde, polis eşliğinde giren siyasi parti ve STK temsilcileri ile belediye başkanları, vatandaşlarla görüştü.

POLİS EŞLİĞİNDE GEZDİLER

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Eşbaşkan Fırat Anlı, Kayapınar Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın, CHP Diyarbakır 1'inci sıra Milletvekili adayı Naci Sapan, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, DBP İl Başkanı Ali Şimşek, HDP İl Eşbaşkanı Gülşen Özer ile bazı STK temsilcilerinden oluşan yaklaşık 20 kişilik bir grup, 4 günden beri sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur İlçesi'ni polis eşliğinde gezdi.

VATANDAŞ HUZUR İSTİYOR

Burada vatandaşlarla görüşerek çeşitli incelemelerde bulunan heyet içerisinde yer alan CHP Milletvekili adayı Naci Sapan, Sur bölgesinde yaşamın tamamen durduğunu, durumun hiç de iç açıcı olmadığını, bölgede durumun bir an önce normale dönmesi gerektiğini söyledi. İlçe merkezinin hala sıkıntılı olduğunu gözlemlediğini belirten Sapan, "Halk tedirgin. 4 gün ne olup bittiğini bilmiyor. Gezimizi polis eşliğinde gerçekleştirdik. İlçenin tamamını gezme imkanımız olmadı. Gazi Caddesi, Balıkçılarbaşı ve Mardin Kapı güzergahında gerçekleştirdiğimiz gezi sırasında, çok fazla bir şey görmedik. Ancak, vatandaşların ifadelerinden 4 gün boyunca tam bir savaş halinin yaşandığını tespit ettik" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi