Görüş Bildir

Polis, gününü kutladı

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla Anıt Park'ta tören düzenlendi. Böğürcü, suç ve suçlu ile mücadelede vatandaşa en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını söyledi.

Polis, gününü kutladı

 Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ve ilçe müdürlükleri, 10 Nisan Türk Polis Teşkilatı'nın 170. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla  bir dizi tören düzenledi.

>Türk Polis Teşkilatı'nın 170. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Anıt Park'ta düzenlenen ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü'nün Atatürk anıtına çelenk bırakmasıyla başlayan törene, İl Emniyet Müdürü yardımcıları, gaziler ve şehit yakınları katıldı. Programda konuşan Böğürcü, suç ve suçlu ile mücadelede vatandaşa en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını söyledi.

>HUZUR VE GÜVENİN TEMİNATI

>Huzur ve güvenin teminatı olmaya devam ettiklerini belirten Böğürcü şöyle konuştu ; "Huzur ve güvenin teminatı olmaya devam etmekteyiz. Devletimizin bölünmez bütünlüğü halkımızın huzuru ve güveni için her geçen artan azim ile kararlıkla vazifemizi yapmaya ilke ve inkılapların ışığında ilerlemeye devam edeceğiz. Birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış Diyarbakır’ın huzur ve güvenini sağlamak amacıyla gösterilen başarı halkımızın polise olan güveni bir kat daha artmıştır. Fedakarca görev yapan polisler tarafından gerçekleştirilmiştir"

> Program, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis helikopterlerin geçişi ile sona erdi.

>ERGANİ'DEKİ ETKİNLİKLER

>Öte yandan, Ergani ilçesinde, Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı.

>Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan törende konuşan İlçe Emniyet Müdürü Samet Mete Ünsal, polisin vatandaş odaklı hizmet yaptığını söyledi. Ünsal, Polis Teşkilatının toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerinin korunması gibi çok hayati önem taşıyan görev üstlendiğini belirterek, "Kuruluşundan bugüne edindiği tarihi birikimlerle her geçen gün kendisinden daha fazla söz ettiren Polis Teşkilatımız, planlı ve programlı çalışmalarıyla, kaliteli insan gücüyle ve halkımızın desteğiyle başarısını devam ettirecektir" dedi.

>RESİM VE KOMPOZİSYON

>Öğrenciler tarafından şiir okunmasıyla devam eden tören, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle sona erdi. Törene, Kaymakam Eşref Yonsuz, Cumhuriyet Başsavcısı Zülküf Çelik, Garnizon Komutanı Binbaşı Burak Çetin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Çemrek, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi